Egykerék-meghajtás...

Esemény típus
Gyerekprogram
Időpont
Helyszín
Sopron

„…de tétje van. Vállalod?” Legalább 2000-szer hangzott el a VOLT-Fesztivál négy napja alatt ez a komoly kérdés, s szinte nem volt olyan, aki ne igennel válaszolt volna rá. (Tudósításunk az idei fesztiválról itt olvasható!) Csakhogy nem a bándzsi dzsámpingolóknak, s nem is a sörivó-verseny résztvevőinek szólt a figyelmeztetés, hanem azoknak, akik a fesztivál színes-poros forgatagában megálltak egy percre, hogy megforgassanak egy színes kereket, amelyen csupa jó tulajdonság, csupa erény virított. Az Erénykerékkel az Új Akropolisz Filozófiai Iskola tagjai „pörgették fel” a Civil-sátor előtt a pörgetni vágyókat, akik láthatólag örömmel és elszántan tették próbára saját lelki erejüket. A tét ugyanis nem volt kisebb, mint vállalni, hogy a kipörgetett erényt aznap mindenki legjobb tudása és igyekezete szerint gyakorolja, erőfeszítést tesz érte.

A bátor forgatókat híres filozófusok bölcs tanácsai is segítették: az erénye mellé mindenki kapott egy útmutató idézetet ajándékba. Így történhetett meg, hogy bátor, nemeslelkű, szerény, türelmes, udvarias, lelkes, önzetlen, éber, kreatív, derűs… fiatalok százaival telt meg egyszeriben a soproni „SZIGET”, akiket láthatatlan szálakkal kötött össze egy közös törekvés.

Hogy ki mit forgatott utána a fejében, nem tudni, mindenesetre többen visszajöttek másnap, harmadnap, hogy beszámoljanak róla, milyen sikereket, győzelmeket arattak – sőt, jó néhányan mindennap visszatértek, hogy magukkal vihessék aznapi erényüket. A szinte állandóan forgó kereket és a sok derűs arcot látva jó volt konstatálni, hogy egykerék-meghajtással is messzire lehet jutni.