Könyvbemutató

Az élet mint sakkjátszma

könyvajánló

„A sakkot indiai bölcsek alkották meg, hogy általa az életről tanítsanak. Segítségével olyan tudásra tehetünk szert, amelyet az életünk szinte összes területén kamatoztathatunk.” Dr. Havasi Ferenc és Kenderesi Péter az Új Akropolisz gondozásában hamarosan megjelenő könyvükben a „királyok játéka” és a filozófia kapcsolatát tárják olvasóik elé. A kötet végére még a kezdő sakkozók is olyan elméleti és gyakorlati tudásra tehetnek szert, amely – a sakk és az élet közti párhuzam révén – segíthet eligazodni az élet adta kihívások között.

A nő négy arca: Aphrodité, Athéné, Démétér és Héra

Jó volna, ha mindenki megismerné ezt a négy örök archetípust, amely segíthet bátrabban felvállalni a női lét gazdagságát és összetettségét. Ami a férfiakat illeti, ezzel talán ők is jobban megérthetnék a női természet kifürkészhetetlen rejtélyét.

Nőnek lenni művészet! – könyvbemutató és beszélgetés Boldizsár Ildikóval

Kezdete
2014.11.29. 18:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó utca 6–8.

Tudni szeretnéd, hogy a nő megannyi arca közül mikor mutatkoznak meg benned a négy örök archetípus jellegzetességei? A női lét boldogabb megéléséhez, misztériumainak kifürkészéséhez évezredes mitikus tudás áll rendelkezésünkre, melyből forrásként meríthetünk.

Összpontosítás és belső felébredés - filozófiai kávéház

Kezdete
2013.12.15. 18:00
Helyszín
Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.

Összpontosítás, belső felébredés - előadás és könyvbemutató Fernand Schwarz azonos című könyve alapján

Ankor, Atlantisz utolsó hercege – könyvbemutató

Kezdete
2010.11.22. 17:30
Helyszín
Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont (7622 Pécs, Universitas u. 2/A)
Sokan vitatják, és sokan állítják, hogy létezett az atlantiszi kontinens. Mindenesetre elgondolkodtató, ha abból a szempontból közelítjük meg, hogy az emberiség, történelme során már többször jutott technikai és szellemi magaslatokba, és zuhant is onnan nagyon mélyre. Miért ismétlődik ez a keserű tapasztalat? Tapasztalat-e vagy újra és újra visszatérő szenvedés, amelyből mit sem okulunk? Filozófiai szempontból közelítve nézzük meg, milyen üzenete lehet egy egykor talán virágzó, majd elpusztult szárazföldnek a mai kor morális, gazdasági és ökológiai válságával küzdő embere számára.