Kommunikáció

Filo-Café

A belső harc
Kezdete
2019.03.22. 20:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a

Mindannyian ismerjük azt az állapotot, amikor belátjuk valamiről, hogy helyes, mégis nehezünkre esik megtenni. Lehet ez egy rossz szokás elhagyása vagy életmódváltás. Életünk tele van ilyen és hasonló küzdelmekkel. De ki harcol kivel? Mit jelent és hogyan lehet győzni ebben a küzdelemben?

Március 22-én 20 órakor Székesfehérvárott.

Konfliktuskezelési tréning

Kezdete
2016.10.08. 14:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/A

Mindannyian különböző stratégiákat alkalmazunk konfliktuskezelésre. A mindennapjainkban előforduló konfliktushelyzetekben legtöbbször ösztönösen szoktunk reagálni a korábban kialakított viselkedési mintáink alapján,

ADD ELŐ MAGAD! - Prezentációs tréning fiataloknak

Kezdete
2016.05.28. 09:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
Izgulsz, izzad a tenyered és remeg a hangod, ha ki kell állnod mások elé beszélni?

Közösségteremtő kommunikáció

Hogyan rombolja a mobilozás a kapcsolatokat? Nemrégiben az egyik mobilszolgáltató jópofa reklámmal hívta fel a figyelmet arra, hogy olyankor is a telefonunk és a közösségi média „rabjai” vagyunk, amikor pedig épp lehetőségünk lenne közvetlenül beszélgetni valakivel. Tény, hogy a modern technológia eszközei átalakították kommunikációs szokásainkat: könnyebben és többször beszélünk másokkal telefonon, cseten, videótelefonon, de mintha ezzel párhuzamosan kevésbé becsülnénk meg a személyes találkozás szülte alkalmakat.

THX vs. köszönöm?

Társas érintkezéseinkben és személyes kapcsolatainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a virtuális kommunikációs csatornák. A mobileszközökön sebtében olvasott e-mailekben, a Facebookon, Twitteren és a gombamód szaporodó közösségi médiumok oldalain futótűzszerűen terjednek az angol eredetű kifejezések és rövidítések. Az eredetileg az üzleti hatékonyságot és az ügyintézés gyorsaságát szolgáló sűrített formák mára baráti és családi körben is szinte helyettünk beszél(get)nek.

Fedezd fel a saját hangod!

kreatív beszéd workshop
Kezdete
2021.09.18. 10:00
Helyszín
FILO-Pont Győr, Kálóczy tér 15.

A komplex workshop célja, hogy a résztvevők megtapasztalhassák, hogyan haladhatunk a beszéd, az önkifejezés útján az önazonosság felé, hogyan mélyíthetjük önismeretünket, hogyan hozhatunk ki többet magunkból, nagyobb magabiztosságot elérve.

Magány és egyedüllét - filozófiai kávéház

Kezdete
2014.12.14. 18:00
Helyszín
Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.

-Korunk népbetegsége: a magány -A külső és a belső párbeszéd gyakorlata -Ki kérdezett? Karinthy Frigyes novellája A magány és egyedüllét témáját elsők között dolgoztuk fel a filozófiai kávéházak többéves történetében. Talán nem véletlen, hogy amikor úgy döntöttük, hogy megújítjuk a kávéházakat, éppen ezt a témát vettük elő.

Szóvá tett gondolatok a kapcsolatteremtésről

Kezdete
2014.10.29. 19:00
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Szivárvány utca 3/A.

Megértés: a félreértések elkerülésének gyakorlata

Add elő magad! - Prezentációs tréning fiataloknak

Kezdete
2014.09.13. 09:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
„A réthor egy jó ember, aki tud beszélni!” – Cicero Bár a fiatalok kapcsolattartásában az elektronikus eszközök nagy hangsúlyt kapnak, a szóbeli kommunikáció sem veszíti el fontosságát. Szóban kell meggyőzni tanárainkat az államvizsgán, szóban mondjuk el barátainknak vagy az ügyintézőnek mit szeretnénk, és munkahelyünkön is beszéd révén kommunikálunk a legtöbbet. A hatékony és szépen felépített beszéd, kiegészítve a modern eszközök nyújtotta támogatással, a művelt ember számára ma is fontos képesség.

A belső színész - kutató színházi workshop

Kezdete
2014.04.13. 10:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A

„A színház maga a valóság a tér és az idő korlátai nélkül...” Jorge A. Livraga