Buddha

A szenvedés okairól – buddhista tanok mentén

Helyszín
Műterem Kávézó
Időpont
2023.04.28. 18:00

A Filo-Café eseménysorozat legújabb, beszélgetéssel egybekötött előadását 2023. április 28-án rendezték meg a budapesti Műterem Kávézóban. Az Új Akropolisz instruktora, Apáti János vezette kerekasztal-beszélgetésen Buddha tanításainak felelevenítésével keresték a résztvevők a lehetséges válaszokat a szenvedés okaira és azok megszüntetésének módjaira.

A beszélgetés vezetője Buddha benáreszi beszédéből kiemelte az Első Nemes Igazságot, ahol a szenvedést tényként ismerjük el mint létezésünk alapvető részét. Ennek a felismerésnek a segítségével megérthetjük, meghatározhatjuk a fájdalmunk okát, és ha ezen túljutunk, odáig is elérhetünk, hogy ezt a fajta szenvedést képesek legyünk megszüntetni.
 

FILO-Café – A szenvedés okairól (Buddha tanításai alapján)

Előadás és beszélgetés
Kezdete
2023.04.28. 18:00
Helyszín
Műterem Kávézó, Budapest 1084, Tavaszmező u. 19-21.

 

Nincs ember, aki ne szenvedett volna valamikor. Elkerülhetetlennek tűnik, nem mindig ismerjük fel az okát, sokszor nem értjük mi végett létezik egyáltalán. Márpedig amíg az okokat nem tisztázzuk, addig esélyünk sincs arra, hogy megszüntessük.

Április 28-án pénteken Budapesten, a Műterem kávézóban.

Ősi bölcsesség, mai kérdések - gyakorlati filozófiai kurzus útkeresőknek

Kezdete
2014.03.04. 18:30
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
Hozd ki magadból a legjobbat, fogj össze másokkal és alakítsd a világot! Ebben segítenek a máig időszerű ősi tanítások, mint például a Mahábhárata és a Bhagavad Gíta bölcsessége, Buddha tanításai, az isteni Platón, a sztoikusok és még sokan mások. De szó lesz korunk, a vízöntő kihívásairól is! Bővebben: www.ujakropolisz.hu

Idézetek Buddhától

„Az élet értelme túlmutat minden emberi szenvedésen. Aki ezt felismeri, az jár a helyes úton.” „Gondoljatok állandóan az élet mulandóságára, és képesek lesztek ellenállni a haragnak és a mohóságnak, és minden gonoszt elkerülhettek.” „Minden embernek természetéhez, cselekedeteihez és hitéhez mérten művelnie kell az erények gyökereit.”