Tudósítás a természetvédelmi egyesületek találkozójáról

  Esemény típus
  Kerekasztal-beszélgetés
  Időpont
  Helyszín
  Pécs, Tudományegyetem

  Március 27-30. között 18. alkalommal került megrendezésre a környezet és természetvédő szervezetek országos találkozója a Pécsi Tudományegyetem egyik központi épületében. Az Új Akropolisz pécsi filiálja is képviseltette magát a rendezvényen, a Környezetünkért Közalapítvány közvetítésével. A találkozót azért hívták életre, hogy összefogja és koordinálja az országban működő több száz változatos zöldszervezet munkáját, programjait, közös projektjeit, s egyszersmind tapasztalatokat cseréljenek.

  Természetvédelmi egyesületek találkozója Egy kisebb pulttal, ám annál lelkesebb és vidámabb csapattal igyekeztünk iskolánkról, tevékenységeinkről információt nyújtani a „zöld” és „kevésbé zöld” érdeklődőknek. Emellett önkénteseink vállalták az egyik fotókiállítás felügyeletét is. Standunk legnépszerűbb pontja kétségkívül az egyiptomi eredetű szenet-játék volt, valamint az erénykerék, amelyet szinte állandóan forgatták az érdeklődők.

  Péntek este a Kodály úti kollégiumban lehetőség nyílt az egyes szervezeteknek, egyesületeknek előadást tartani. Mi is éltünk a lehetőséggel, és az önkéntesség filozófiájáról tartottunk rövid előadást, bemutatva a GEA-t, az Új Akropolisz önkéntes ökológiai csoportját. Ezt követően egy kötetlen beszélgetéssel zárult az este.  Az előadást és beszélgetést felvette a helyi Remete Rádió, amely az országos találkozó plenáris és szekcióüléseit is rögzítette.