Tavaszi megújulás – praktikus tanácsok

20210301_Tavaszi megujulas_HONLAPRA (1).jpgMárcius legelső napján az Új Akropolisz székesfehérvári tagjai online nyilvános előadást tartottak a tavasz erejéről, és arról, hogy ha mélyen megértjük az évszakban rejlő lehetőségeket, hogyan hathat ez jótékonyan saját életünkre. Dr. Nagy Alinda és Klatsmányi Péter arról beszéltek, hogy ahogy az előttünk álló időszak a megújulást, a tisztulást hordozza magában, az ember a természet részeként ugyancsak megragadhatja ezt az erőt.

Ahhoz, hogy ez a megújulás bennünk is mindenestül végbemehessen, a testünkre, a lelkünkre és a szellemünkre is szükséges figyelmet fordítanunk. Az előadók ehhez igyekeztek hatékony segítséget nyújtani, és praktikus tanácsokkal ellátni a hallgatókat.

A résztvevők megismerkedtek a testünk tavaszi méregtelenítését, salaktalanítását és kimerült raktárainak feltöltését támogató egyszerű módszerekkel – mondta el dr. Nagy Alinda. – Részletesen megismerhettek néhány tavaszi megtisztulást segítő gyógynövényt, és jó tanácsokat kaphattak a felhasználásukhoz is. Fontosnak tartjuk, hogy a testen kívül a lelkünk, az érzelmeink és a gondolataink tisztításával és táplálásával is foglalkozzunk, hogy megszabadulhassunk azoktól a szokásoktól, érzésektől és gondolatoktól, amelyek korlátoznak minket abban, hogy a legjobb önmagunk lehessünk, és megerősíthessük lelkünk nemesebb részeit. A mindennapokban jól alkalmazható tanácsok mellett részletesen bemutattunk virágokból készült eszenciákat, amelyek a finomabb szintű tisztulásunkat és megújulásunkat támogatják.

Foglalkoztunk energetikai tisztulásunk és feltöltődésünk elméletével is – tette hozzá Klatsmányi Péter –, majd együtt végigcsináltunk, megtanultunk egy japán do-in gyakorlatsort, amely a pszichénkre is megnyugtató és tudatosító hatással van. Úgy gondoljuk, hogy mai világunkban nagyon fontos, hogy keressük, kik vagyunk valójában, miért születtünk, mi a dolgunk és hogyan tudjuk ezt a leginkább megvalósítani. És az is, hogy ezekhez a kérdésekhez időről időre visszatérjünk, majd utána igyekezzünk az aktuális válaszainknak megfelelően élni. Ehhez a ciklikus működéshez sok segítséget adhat a természet, például az évszakok váltakozása. Most a tavasz megújító erőivel foglalkoztunk, és nemcsak a jobban ismert fizikai vagy éppen energetikai szinten, hanem az ember finomabb részeit érintőekkel is, mert érzelmi és gondolati megújulás nélkül nemigen beszélhetünk valódi változásról. Ebben a kiemelt időszakban egyszerre érdemes minden szinten dolgoznunk, három szempontból is: kidobni/kitakarítani azt, ami elhasználódott, figyelni arra, hogy ne vegyünk magunkhoz olyasmit, amire nincs szükségünk, ami viszont hasznos nekünk, azzal feltölteni/táplálni magunkat. Ezek az egyszerű elvek hatékonyan hozzájárulhatnak ahhoz, hogy kívül-belül megújuljon, aki alkalmazza.