Mecseki madárvédelem napsütésben, viharban

Esemény típus
Természetvédelmi akció
Időpont
Helyszín
az Új Akropolisz pécsi központja, Pécs, Ferencesek utcája 24.

161210_GEA_Misina_etetoetetes.jpgAz Új Akropolisz Filozófiai Iskola pécsi központjának önkéntesei immár negyedik éve rendszeresen bejárják a Mecsek egyik útszakaszát, hogy telente és kora tavasszal megtöltsék a kihelyezett madárodúkat. A 6 km-es útnak az iskola hallgatói bármely időjárási viszonyok között nekivágnak, napsütésben éppúgy, mint szakadó esőben vagy térdig érő hóban.

Az Új Akropolisz pécsi tagjai négy éve helyezték ki a madárodúkat a Budai Városkapu Iskola diákjaival közös akcióban. A 11 téli etetőt a Mecsek déli, város felőli részén rendszeresen látogatják a madarak, ezért hetente újra kell tölteni őket.

Az Új Akropolisz önkéntesei a Biokom Nonprofit Szervezettel kétheti váltásban járják végig a nagyjából háromórás útvonalat, és minden alkalommal összesen közel 100 kg magot szórnak az etetőkbe.

„November végétől március végéig végezzük ezt az örömteli munkát – mondta Dancs Tamás, a filozófiai iskola pécsi központjának vezetője. – Külön feltöltődés, más-más évszakban mindig ugyanazt az utat bejárni. Miközben az évszakok és az időjárási körülmények változnak, megtapasztalhatjuk a természet ciklusainak szépségét is. Ez jó tapasztalat arra is, hogy ha van egy jó célunk, azt akkor tudjuk elérni, ha a körülményektől függetlenül, akár a legzordabb időjárási viszonyok közepette is, megtesszük a tőlünk telhetőt.”

Előadó