Tündérlesen

  A háromágú tölgyfa tündére
  Esemény típus
  Gyerekprogram
  Időpont
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

  Mesekör 1 - 20181029.jpgHogyan került a kút mélyére aranyhalacska? Hogyan növekszik egy kis halpikkelyből aranyalmafa, és hová tűnnek róla az almák az éj leple alatt? Mitől világít a sötétben a kemencezugba rejtett fadarab? Ki takarítja ki a szegény család házát, amíg ők dolgozni vannak? Itt valami tündérség lesz a dologban.

  Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola októberi meseprogramjára érkező gyerekek varázslatos állatok útmutatását követve fedezték fel a rengeteg erdő közepén álló háromágú tölgyfa titkát a Főnix Kultúrműhelyben. Így találták meg az életet adó forrást is, és keltették életre az elátkozott szépséges tündérleányokat, sőt, a gonosz boszorkány ármányaival is megküzdöttek.

  Útjukon segítségre is számíthattak, és nem csak annyiban, hogy az életadó vízhez (és néhány finom falathoz) titokzatos nyuszilábnyomok vezették őket. A mese eljátszásához készülő tündérruhákra és királyi vadászmentékre a legjobbkor bekapcsolódó önkéntesek öltötték fel a vándorkísérő állatok képeit. A programmal egy időben ugyanis épp a Tűzoltó utcai gyermekklinika beteg gyermekeinek varrtak játékot az erre jelentkezők a Rigó utcában. A gyerekek nem voltak hálátlanok: a foglalkozáson feldolgozott Háromágú tölgyfa tündére című történet előadására minden jelenlévőt szeretettel meghívtak. Így a kulturális közhasznú egyesület 2018. október 27-én délelőtt megtartott Meseköre és az önkéntes játékvarró program mindenki örömére varázsütésre előhívta a szoros együttműködést.

  A program ajánlóját lásd itt.