Világszépek

Mesedélután a Rigó utcában
Esemény típus
Gyerekprogram
Időpont
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.

Az Új Akropolisz Meseköre rendhagyó mesedélutánra készülődött 2018. május 12-én: szép tavaszi időben bízva ezúttal az egyesület Rigó utcai központjának belső udvarát változtatták át Meseországgá. A birodalmat egy futó zápor miatt ugyan gyorsan ki kellett terjeszteni az épületre is, de némi átszervezés után ezúttal is hangulatos játék és mesélés kerekedett.

A világszép úrfi történetét követve a gyerekek megmászhatták a Veres-hegyet, megmosakodhattak a kívül-belül megszépítő arany vízben, saját készítésű-díszítésű varázspálcáikkal kiállhattak a sűrű rengetegben megbújó betyárok ellen, és végül szépségükön túl okosságukat is bizonyítva elnyerhették a százszorszép királylányok kezét. A mese végét illendően, zenés-táncos mulatsággal ünnepelte a társaság.

A szülők örömmel statisztáltak a mese eljátszásában, segítették a gyerekeket a mese utáni alkotásban, de ezúttal önálló feladatot is kaptak: lerajzolták világszép csemetéjüket. Régi látogatói mellett a Mesekör örömmel üdvözölt – és továbbra is vár – új családokat is.

Előadó