A Változások könyvének bölcsessége

  Előadás beszélgetéssel
  Kezdete
  2017.05.13. szombat 16:15
  Helyszín
  Albertfalvi Közösségi Ház, Budapest, Gyékényes utca 45–47
  Részvételi díj
  800 Ft

  A Változások könyvének bölcsessége

  Kína a nagy falat (plakát)

  A hagyomány szerint a Ji King szimbólumait azért alkották meg a régi korok bölcsei Kínában, hogy rajtuk keresztül vizsgálhassák az égi és a földi folyamatokat és létrehozhassák a kívánt összhangot, harmóniát. A bölcs ember legfőbb jellemzője ugyanis éppen az, hogy életét, cselekedeteit a Tao, azaz az egyetemes Törvény szerint alakítja.

  A kínai filozófia egyik alapelve, hogy világunkat a kettősségek játéka határozza meg. A két elv, a Jin és a Jang, és ezek kombinációi megfeleltethetőek az égtájaknak, évszakoknak, sőt a családi és társadalmi viszonyok, külső-belső tulajdonságok és a természeti jelenségek is leírhatóak a segítségükkel – ebből alakulnak ki a Ji King szimbólumai. A kínai tudomány, orvoslás, a művészet és a hétköznapi élet is sokat merített a Változások Könyvének bölcsességéből. A Ji King tanulmányozását mégis leginkább azoknak javasoljuk, akik szeretnének arról tanulni, hogy hogyan lehet jobb döntéseket hozni, szeretnék a nehéz helyzeteket is a maguk és környezetük javára fordítani.

  A 16.15-kor kezdődő rövid előadást egy kisebb teremben szeminárium jelleggel folytatjuk mindazokkal, akiket mélyebben érdekel a Változások Könyvének filozófiája, és benne foglalt bölcsesség alkalmazása.

   

  Előadó