Összjáték

  Filozófia Világnapja
  Kezdete
  2018.11.15. csütörtök 18:30
  Vége
  2018.11.15. csütörtök 20:30
  Helyszín
  FILO-Pont, Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2.
  Részvételi díj
  díjmentes

  Összjáték

  - szereplők: gondolataink, érzelmeink és tetteink

   

  Erők bennünk és körülöttünk
  Trendi-e a bátorság vagy az igazságosság? Megvédted a barátnődet..., de megfedtek érte. Kiálltál…, de kinevettek. Honnan merítjük mégis az erőt, hogy tegyünk azért, hogy jobbá váljunk vagy hogy változó világunk is szép legyen?

  Platón párbeszédekből merítünk 7 perces kis bemutatókkal a Filozófia világnapján.
  A mini előadásokat beszélgetés és gyakorlatok követik.

   

  „Rádiójáték”:
  Sokféle biztosítás létezik: egészség - lakás -autó -baleset biztosítás, köthetjük önmagunk, értéktárgyaink és családtagjaink védelmére, és szívesen fektetünk be kisebb-nagyobb összegeket azért, hogy biztonságban tudjuk azt, ami számunkra FONTOS.
  A felsoroltak mind változó, mulandó dolgok, de mi lenne, ha maradandó, örök érvényű belső ÉRTÉKEKRE, erényekre is léteznének kötvények? Vajon megvennénk őket? Ha igen, hogyan működnének, mik lennének a feltételek, hogyan zajlana a kártérítés, amikor elveszítjük pl. a mértékletességünket, és milyen lehet egy biztosítási ügynök, aki egyben filozófus is?

  Ha kíváncsi vagy, gyere el és pillants be a Miért Érték a Mérték Biztosító Társaság (MÉM BT.) munkatársainak mindennapjaiba, ahol többet is megtudhatsz arról, hogyan gondolkodtak a klasszikus filozófia képviselői az értékekről, és hogyan alkalmazhatjuk ezeket a mindennapokban.