A nő, istennők leánya

Filozófiai teaház
Kezdete
2024.05.03. péntek 18:00
Vége
2024.05.03. péntek 20:00
Helyszín
Eger, Törvényház utca 25. fszt. 2.
Részvételi díj
1500 Ft, kedvezménnyel 800 Ft
Kedvezmény
Diákok, nyugdíjasok, pedagógusok, álláskeresők részére, valamint egyesületünk tagjai számára

A nő, istennők leánya

 

Életünk különböző szakaszaiban mindig más-más „istennő” vezetésére, erejére bízhatnánk magunkat, ha jobban – vagy ha egyáltalán – ismernénk őket. Önismeretre, önbecsapások nélküli létezésre és mérhetetlenül sok bölcsességre van szükségünk ahhoz, hogy mindegyik „rejtett arcot” a maga helyén és idejében engedjünk szóhoz jutni, azaz segítő erővé válni.

Ha valóban önmagunkon akarunk változtatni először, célunk lehet harmóniába kerülni, összerendeződni úgy, hogy mások is számíthassanak ránk, legyen ez a „másik” egy társ, egy férfi, egy férj, egy gyerek vagy idős szülő, vagy éppen egy barátnő.

Férfiként látjuk-e a különböző női erők szép, kiteljesedő működését, vagy el tudjuk-e fogadni az árnyoldalt? A megismerés mindenképp sokat segít, hiszen a megértés, belátás révén kerülünk közelebb élethelyzetek megoldásához is.

Az előadáson néhány görög mítosz szimbolizmusa segít közelebb kerülni Aphrodíté, Héra vagy éppen Artemisz erejéhez. 
S ha felébred mennünk az igény, hogy jobban értsük ezek után Apollón, Hermész vagy Zeusz erejének környezetét segítő megnyilvánulásait, óhatatlanul megelevenednek majd (egy az előadáson egyeztetett külön időpontban is), hiszen életünk – erejüket kereső és erejüket élő – fontos szereplői ők is: kiegészítjük egymást. 

Regisztráció a hely befogadó képessége miatt: az eger[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen.

 

Előadó