Küzdelem és ellent nem állás FILO-Teaház

Előadás gyakorlatokkal
Kezdete
2019.03.09. szombat 16:00
Helyszín
FILO-Pont, Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2.
Részvételi díj
díjmentes

Küzdelem és ellent nem állás FILO-Teaház

 

Vívjuk belső harcainkat - s persze tudjuk közben, hogy csakis a bennünk lévő hős győzhet. Ha alul is maradunk néha a lustasággal, kicsinyességgel vagy haraggal szemben, van újabb lehetőség, újabb csata.

Rengeteg klasszikus példa áll rendelkezésünkre, hogyan arassunk maradandóbb győzelmet. Keleten és nyugaton egyaránt mítoszokban, mesékben, történetekben tanították az embert egyik legfontosabb feladatára, a belső harc vállalására.
Azért is, hogy ne másokkal harcoljon, ne másokat hibáztasson, hanem kezébe vegye saját eszközeit, fegyvereit, képességeit és jótulajdonságait.

Ráadásul az erőkifejtés gyakran nem valami ellen, hanem valamiért irányul, és sokszor az ellent nem állás lesz a legcélravezetőbb stratégia. Megtanultunk-e már elhajolni, ellépni egy-egy sértő szó, egy nem is nekünk szánt romboló megjegyzés elöl? Tudjuk-e úgy keresni az igazságot, hogy nem bántunk, hanem alkotunk?

Ezeket a kérdéseket járjuk végig FILO-Teaházunkban, ahol asztalgazdáinkkal a belső győzelmek útját keressük gyakorlatokkal fűszerezve.