FILO-Café: Kapunyitási pánik - helyett

Filozófiai kávéház
Kezdete
2024.05.11. szombat 18:30
Vége
2024.05.11. szombat 21:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Részvételi díj
Díjmentes program

FILO-Café: Kapunyitási pánik - helyett

Előtted áll? Túl vagy rajta? Vagy épp nyakig vagy benne? A kapunyitási pánikról érdemes beszélni. Amikor neked szegezik a kérdést, hogy melyik egyetemre fogsz menni, miből akarsz megélni, vagy milyen életet szeretnél élni, nem biztos, hogy te már megálmodtad, hogy állatorvos leszel. Ez nem kis teher egy olyan világban, ahol számtalan karrier és életút lehetősége mellett, a technológiai vívmányok és a globális világ törékenysége pillanatok alatt írja újra hétköznapjainkat.

Gyere és beszélgess velünk! Célunk, hogy ne meggyőzni akarjuk egymást, hanem meghallgatni és megérteni. Témáink az este során a következők:

  • Magabiztosság
  • Közösség
  • Álmok és célok
  • Félelem és boldogság kettőssége

A kapunyitási pánik az a helyzet, amikor fiatalként még nem találjuk a helyünket a világban. Sokszor jó példa sincs előttünk, épp csak kapirgáljuk a nagybetűs ÉLET felszínét, de a konkrét tapasztalatunk még kevés, ezért fontos megosztanunk azt, amink van!

Az önismerethez segítő könyvek, előadások, szakemberek nagyon sokat adhatnak hozzá, hogy megtalálhassuk az eszközöket, amikkel építhetjük magunkat.

Az önálló fejlődés mellett azonban nem érdemes egyedül maradnunk az élet kérdéseivel. Ismerjük meg egymás nézőpontját, ezáltal gazdagítva a miénket, és osszuk meg bátran mi is, amink éppen van! Akkor is, ha inkább kérdésekkel érkeztek.

Magadra ismertél és benne vagy? Keresel vagy már rátaláltál pár dologra, ami formált téged? Gyere! Oszd meg másokkal és figyelj!

Ha érdekel a Filo-Café módszer:  https://filozofiaikavehaz.blog.hu/2012/05/12/mi_ez_a_filozofiai_kavehaz?fbclid=IwAR0fBXBdBR6zywP_UrudT2SO_YCANiKiNbshWrAqgBj-vUKwrX1PF48dUGk