A hétköznapok hőse

Filozófiai teaház
Kezdete
2021.11.18. csütörtök 18:30
Vége
2021.11.18. csütörtök 20:30
Helyszín
FILO-Pont, Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2.
Részvételi díj
díjmentes

A hétköznapok hőse

 

Oszd meg gondolataidat Filo Teaházunkban, milyen képességek, erők ébrednek bennünk a hétköznapokban is, amikor szinte hősi helytállást kíván egy helyzet.
Mik a bennünk lévő hátráltató erők? Téged mi fog vissza? A kényelmesség, a félelem, a méricskélő, önérdeket igazoló gondolkodás?
Mégis – jobban megismerjük magunkat a próbák után – az élet mindannyiunk számára tartogat további kihívásokat is. Vajon mi lesz számodra az a kitartó viszonyulás, amellyel lépésről lépésre megerősödsz, s inkább lesznek jellemzőid a stabilitás, megbízhatóság, derű? Jobb lesz veled lenni, együttműködni, közösen alkotni… amellett, hogy persze jobban leszel a bőrödben. 
Vannak hősi példák, tudjuk, hogyan ért végig próbáin Héraklész, Thészeusz. Kulcsokat is felismerhetünk a mitikus történetekben, amelyek a hétköznapok hősének  - neked szólnak leginkább.
Erre a kalandra hívunk, ahol még a filozófiai párbeszédet is gyakoroljuk: egy 30 perces kis bevezető előadás után, csoportokban járjuk körbe a hétköznapok hősének hasznos képességeket és ellenerőket.

A filozófia világnapját ünnepeljük ezen a napon.

Az alkalom során megvásárolható:
Delia Steinberg Guzmán: A hétköznapok hőse című könyv

A programot élőben tervezzük megtartani. Az alkalomra a regisztrációnak örülünk előző nap, 17-én estig, ezt az eger[kukac]ujakropolisz.hu címen tudod megtenni.  Így tudunk értesíteni a program részleteiről és bármilyen változás esetén is.

A Filo Teaház csapata

 

fiatalok hős szobra alatt ülnek