A Filozófia 1001 éjszakája

Felolvasóest
Kezdete
2018.11.17. szombat 16:00
Vége
2018.11.17. szombat 17:00
Helyszín
az Új Akropolisz pécsi központja, 7624 Pécs, Ferencesek utcája 24.
Részvételi díj
A belépés ingyenes!

A Filozófia 1001 éjszakája

Versek, történetek, tanítások keletről és nyugatról, a bölcsesség mai keresőinek. Irodalom és élő zene segítségével közelítünk a filozófia mint életforma lényegéhez.

"Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kínai farmer, akinek a lova egyszerre csak elszaladt... Meglátogatta erre őt minden szomszéd, hogy sajnálatukat fejezzék ki.
"Annyira sajnáljuk, hogy elszökött a lovad. Nagy szerencsétlenség." A farmer azt felelte: - Talán. A következő nap visszajött a ló, s hozott magával még hét vad lovat, és azon az estén mindenki jött gratulálni: "Oh hát nem nagyszerű, micsoda szerencsés fordulat, most már nyolc lovad is van!' A farmer azt felelte: - Talán. A következő napon a farmer fia próbálkozott, hogy betörje az egyik vad lovat, de az ledobta magáról, s a fiúnak eltörött a lába. Mindenki azt mondta: "Oh kedvesem, ez nagyon szörnyű." A farmer azt felelte: - Talán. A következő nap a sorozási irodából érkeztek hivatalok, hogy embereket küldjenek a hadseregbe, és ők elutasították a fiút, hiszen el van törve a lába. Megint, minden szomszéd átjött, és azt mondták: Hát ez nagyszerű, nem igaz?! És a farmer azt felelte: - Talán. "


A belépés ingyenes!