A Filozófia 1001 éjszakája

  Felolvasóest
  Kezdete
  2018.11.17. szombat 16:00
  Vége
  2018.11.17. szombat 17:00
  Helyszín
  az Új Akropolisz pécsi központja, 7624 Pécs, Ferencesek utcája 24.
  Részvételi díj
  A belépés ingyenes!

  A Filozófia 1001 éjszakája

  Versek, történetek, tanítások keletről és nyugatról, a bölcsesség mai keresőinek. Irodalom és élő zene segítségével közelítünk a filozófia mint életforma lényegéhez.

  "Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy kínai farmer, akinek a lova egyszerre csak elszaladt... Meglátogatta erre őt minden szomszéd, hogy sajnálatukat fejezzék ki.
  "Annyira sajnáljuk, hogy elszökött a lovad. Nagy szerencsétlenség." A farmer azt felelte: - Talán. A következő nap visszajött a ló, s hozott magával még hét vad lovat, és azon az estén mindenki jött gratulálni: "Oh hát nem nagyszerű, micsoda szerencsés fordulat, most már nyolc lovad is van!' A farmer azt felelte: - Talán. A következő napon a farmer fia próbálkozott, hogy betörje az egyik vad lovat, de az ledobta magáról, s a fiúnak eltörött a lába. Mindenki azt mondta: "Oh kedvesem, ez nagyon szörnyű." A farmer azt felelte: - Talán. A következő nap a sorozási irodából érkeztek hivatalok, hogy embereket küldjenek a hadseregbe, és ők elutasították a fiút, hiszen el van törve a lába. Megint, minden szomszéd átjött, és azt mondták: Hát ez nagyszerű, nem igaz?! És a farmer azt felelte: - Talán. "


  A belépés ingyenes!