FiloChat - Felnőtté válni

Kerekasztal-beszélgetés
Kezdete
2023.06.09. péntek 18:00
Vége
2023.06.09. péntek 20:00
Helyszín
Partisan cafe & bar, Pécs, Széchenyi tér 15.
Részvételi díj
ingyenes

FiloChat - Felnőtté válni

Felnőttem! De felnőtt is vagyok?

Korunkban minden 18. életévét betöltött személyt automatikusan felnőttnek tekintünk, ezzel együtt választópolgárnak, aki szavazhat, jogokkal rendelkezik, egyedül nyithat bankszámlát és köthet szerződéseket, éppen ezért felelősségre vonható minden téren… és mindezt függetlenül attól, hogy milyen nevelést kapott, milyen környezetben nőtt fel, milyen értékrendet vall. Mindez eleve „jár” mindenkinek.

Valójában ennyi lenne felnőtté válni? Tényleg csak meg kell várni, hogy betöltsük a 18. életévünket, és máris felnőtté válunk?

A felnőtté válás témájához segítségül hívjuk Platón, az ókori filozófus gondolatait, miszerint senki sem születik polgárnak, hanem azzá kell válnia, megfelelő szintű egyéni erkölcsi és intellektuális növekedés révén. Majd a kerekasztal beszélgetésünk során a következő témák körül közösen gondolkodva keressük a választ arra, hogy:

Mihez képest növünk fel, amikor azt mondjuk, hogy felnövünk? Miben látszódik, ha felnőttünk? Milyen gyorsan nőhetünk fel? Vajon felnövünk valaha?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ, vezetjük a filozófiai kerekasztal beszélgetésünket. Közös célunk a mélyebb megértés és az elgondolkodás mellett a filozófiai párbeszéd gyakorlása is, aminek alapja a különböző véleményék tiszteletben tartása, és ezekben a válaszokban az egység keresés.

Ezáltal könnyebben tudunk kapcsolódni egymáshoz!

Szeretettel várunk Titeket! Hozz nyitottságot, érdeklődést erre a programra!

Előadó