FILO-Netcafé: A képzelőerő legyen veled!

Filozófiai kávéház
Kezdete
2021.05.15. szombat 18:00
Vége
2021.05.15. szombat 20:15
Helyszín
Virtuális videókonferencián
Részvételi díj
A részvétel ingyenes.

FILO-Netcafé: A képzelőerő legyen veled!

online beszélgetés a lélek alkotóerejéről

Képzeletünk segítségével formálhatjuk a jövőnket. Ez egy potenciális lehetőség mindenki számára. De hogyan tudjuk felébreszteni és fejleszteni e különleges belső erőnket? Egyáltalán mire érdemes használni és hogyan?

Először is nagyon fontos megkülönböztetni a valódi képzeletet az irányítatlan képzelgéstől, amely hasonlítható egy útvesztőhöz. Nem kíván erőfeszítést, és nem is vezet sehová. Míg a képzelet olyan, mint egy híd, amely jelenlegi állapotunkat össze tudja kötni az álmainkon keresztül megnyilvánuló eszményivel.  
De a híd felépítéséért meg kell dolgoznunk. Akik nagy dolgokat vittek véghez a történelem során, mind rengeteget dolgoztak érte kint a világban és belül, saját magukban. A példaértékű embereknél láthatjuk, hogy a képzelőerő mellé mennyi fontos erény társul, például céltudatosság, elhivatottság, bátorság, önzetlenség, kitartás és lelkesedés.

Beszélgetésünk során keressük, hogy mi minden segítheti álmaink megvalósítását. Megvizsgáljuk, hogy mik a lépései annak az útnak, amely a képzeletbelit összeköti a konkrét cselekvés világával.

Asztaltémák:
-    Képzelgek vagy képzelek?
-    A képzelet „holdudvara”: segítők és útitársak
-    A megvalósítás művészete

A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy teljesebb képet kaphassunk az adott témáról, többféle nézőpontból közelítsünk hozzá. Miközben megosztjuk egymással kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat, tanulhatjuk a harmonikus együttműködést is. 

Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb május 14. péntek 14 óráig.
A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.