FILO-Netcafé: A képzelőerő legyen veled!

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2021.05.15. szombat 18:00
  Vége
  2021.05.15. szombat 20:15
  Helyszín
  Virtuális videókonferencián
  Részvételi díj
  A részvétel ingyenes.

  FILO-Netcafé: A képzelőerő legyen veled!

  online beszélgetés a lélek alkotóerejéről

  Képzeletünk segítségével formálhatjuk a jövőnket. Ez egy potenciális lehetőség mindenki számára. De hogyan tudjuk felébreszteni és fejleszteni e különleges belső erőnket? Egyáltalán mire érdemes használni és hogyan?

  Először is nagyon fontos megkülönböztetni a valódi képzeletet az irányítatlan képzelgéstől, amely hasonlítható egy útvesztőhöz. Nem kíván erőfeszítést, és nem is vezet sehová. Míg a képzelet olyan, mint egy híd, amely jelenlegi állapotunkat össze tudja kötni az álmainkon keresztül megnyilvánuló eszményivel.  
  De a híd felépítéséért meg kell dolgoznunk. Akik nagy dolgokat vittek véghez a történelem során, mind rengeteget dolgoztak érte kint a világban és belül, saját magukban. A példaértékű embereknél láthatjuk, hogy a képzelőerő mellé mennyi fontos erény társul, például céltudatosság, elhivatottság, bátorság, önzetlenség, kitartás és lelkesedés.

  Beszélgetésünk során keressük, hogy mi minden segítheti álmaink megvalósítását. Megvizsgáljuk, hogy mik a lépései annak az útnak, amely a képzeletbelit összeköti a konkrét cselekvés világával.

  Asztaltémák:
  -    Képzelgek vagy képzelek?
  -    A képzelet „holdudvara”: segítők és útitársak
  -    A megvalósítás művészete

  A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy teljesebb képet kaphassunk az adott témáról, többféle nézőpontból közelítsünk hozzá. Miközben megosztjuk egymással kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat, tanulhatjuk a harmonikus együttműködést is. 

  Ha szívesen részt vennél a programon, akkor írj a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címre legkésőbb május 14. péntek 14 óráig.
  A válaszban elküldjük a tudnivalókat, és egy rövid használati útmutatót a Zoom online konferenciaprogram használatához.