Embert barátjáról: Készíts velünk madárodút!

Workshop
Kezdete
2024.01.13. szombat 10:00
Vége
2024.01.13. szombat 14:00
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, Rigó u. 6-8.
Részvételi díj
A részvétel díjtalan

Embert barátjáról: Készíts velünk madárodút!

Hétköznapi természetvédelem az Új Akropolisszal

Bár még előttünk a tél dereka, de ha már most hiányolod a tavaszi madárdalt, készülj velünk a 2024-es költési szezonra, és barkácsoljunk együtt madárodút!

Kistermetű énekesmadaraink egy jelentős része fészkét fák természetes odvaiba rakja, ahol a fiókák a ragadozóktól és az időjárás viszontagságaitól védve nevelkedhetnek. A városokban, illetve a kultúrtájakra jellemző gondozott parkokban, erdőkben azonban kevés az öreg, odvas fa, így sokszor alakul ki lakhatási válság: több a költőképes pár, mint a fészekrakásra alkalmas odú. Ezt hivatottak pótolni a mesterséges költőodúk, amelyeket kertben, parkban, természetben elhelyezve mi is tehetünk a következő évi madárszaporulatért.

Januári workshopunk során „B”típusú költőodúkat fogunk készíteni, és közben megtudhatod, hányféle mesterséges odút ismerünk, melyiket milyen madarak lakják szívesen, és hogyan érdemes elhelyezni és gondozni  őket. A kész madárlakok Egyesületünk Kutya-hegyi odútelepét fogják gazdagítani, de ha valamelyik a barkácsolás közben nagyon a szívedhez nő, akkor akár haza is viheted az anyagköltséghez való hozzájárulásért cserébe.

És mivel még javában zajlik a madáretetési szezon, fúrás-faragás közben a következő adag téli madáreleséget is elkészítheted velünk.

Az anyag- és eszközszükséglet felmérése érdekében kérünk, hogy regisztrálj előre a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu címen 01.11. estig.