Egy csepp Egyiptom karácsonyra?

Esemény típus
Sorozat
Időpont
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Szivárvány utca 3/a.
Az ünnepek előtti időszakban bárkinek jól jöhet az ihlet, mit is ajándékozzon családjának, barátainak. Erre adott ötletet és lehetőséget a szegedi Concordia Kultúrműhely december 11-én, Plakettfestés-ajándékkészítés című kézműves programján.

Az itt készített ajándék nemcsak egyedi és ötletes, hanem eszmei értéket is hordoz: a Concordiában tevékenykedő Athéné Műhely kézműves önkéntesei évek óta tanulmányozzák az egyiptomi kultúrát, az  ókori civilizáció művészetének jellegzetes alkotásait, színeit és formáit. Az egyiptomi minták alapján saját kezűleg kifaragott formákból öntik azokat a kisplasztikákat, amelyeket az érdeklődők megfesthettek ezen a december közepi estén.

Akik eljöttek, öt plakett közül választhattak: megfesthették a teljességet és bölcsességet magában foglaló Udzsat-szem (képünkön), „az élet kulcsának” is nevezett Anh, a  a megtisztulást jelképező fehér lótusz, az intelligenciát és vezetői képességeket szimbolizáló Hórusz sólyom és egy egyiptomi hercegnő ábrázolását. Az alkotókedvűeknek Bakos Katinka, a műhely egyik önkéntese tartott rövid előadást az egyes szimbólumok jelentéséről, majd ő segített a megfelelő színek kikeverésében, a helyes ecsetvonások elsajátításában is. Az est végére így mindenki „egy csepp” – maga festette – Egyiptomot vihetett útravalóul.

Mezey Eszter