Café Szókratész: Változni - de hogyan?

  Filozófiai kávéház
  Kezdete
  2018.02.24. szombat 16:00
  Vége
  2018.02.24. szombat 17:30
  Helyszín
  Bartók Béla út 25. földszint, 1. kapucsengő
  Részvételi díj
  Díjtalan

  Café Szókratész: Változni - de hogyan?

  A változás jó, a változás fontos, a változás elkerülhetetlen.

  A változás elkerülhetetlen, de nem mindegy, hogyan állunk hozzá. Ha csak tűrünk és panaszkodunk, idő előtt megöregszünk. A tudatos változás viszont segít megőrizni a lelki frissességünket, és az élethez szükséges tetterőt.

  A változás fontos, de nem mindig kellemes. Sokszor nem vagyunk urai a történéseknek, de mindig van módunk megválasztani a szemléletünket és a gondolkozásunkat, és mindig van lehetőségünk tanulni, új képességeket fejleszteni és új szokásokat beépíteni. Gyakran már ez is elég, hogy a környezetünkben is elinduljanak a vágyott pozitív változások.

  Változni jó, de nem könnyű. Nem elég jó célokat kitűzni, de meg kell találni a hozzá vezető lépéseket, kreatívan megoldani az útközben felmerülő nehézségeket, és ha elértük az áhított célt, meg is kell tudni tartani. Amikor viszont sikerül, nem csak új erőkkel, de egy  újfajta magabiztossággal is gazdagodunk. Azzal a tudattal, hogy "képes vagyok rá, ura vagyok az életemnek".

  Mit tegyünk, hogy azokat a változásokat lássuk az életünkben, amelyeket szeretnénk? Mik az átalakulás útját álló nehézségek? Hogyan érjünk el tartós változásokat az életünkben? Neked van sikertörténeted, megszívlelendő tapasztalatod? Oszd meg másokkal, és hallgasd meg a többieket!

  2018. első kávéházi beszélgetése a pozitív változások eléréséről és megtartásáról fog szólni klasszikus és modern filozófusok tanácsai nyomán.

  Előadó