Café Szókratész: a tét a felnőtt lét

  Beszélgetés
  Kezdete
  2019.09.28. szombat 17:00
  Vége
  2019.09.28. szombat 19:00
  Helyszín
  "BÉLA" bár, Bartók Béla út 23.
  Részvételi díj
  A részvétel díjtalan.

  Café Szókratész: a tét a felnőtt lét

  avagy mit jelent felnőtté válni?

  "Lélekben felnőtté válni éppen olyan nehéz, mint lélekben megmaradni fiatalnak."
  Pennaforti Szent Rajmund

  Gondolkoztál már azon, hogy mit jelent valóban felnőttnek lenni?
  Tudod, hogy hány dimenzióban válhatunk felnőtté?

  Gyerekkorunkban legtöbben sokat merengünk a felnőttek világán, játékainkban próbáljuk őket utánozni, számtalanszor elképzeljük, hogy milyen lehet az ő 'komoly' világuk és lássuk be, többségünk alig várja, hogy végre „nagy legyen”. Aztán, amikor hivatalosan belépünk a várva várt felnőttkorba és van lehetőségünk közelebbről megvizsgálni ezt az életszakaszt, akkor rájövünk, hogy egészen máshogy képzeltük gyerekként 

  Mi változik bennünk a felnőtté válás során? Mit nyerünk és mit veszítünk? Mit jelentenek a felnőtt lét összetevői, a felelősségvállalás, az egzisztencia megteremtése, a tudatosság, az együttműködés, az önreflexió, az önismeret…? Mik a természetes és szükségszerű velejárói ennek a folyamatnak, és vajon mi történik akkor, ha valamelyik 'lépcsőfok' kimarad? És végül: hogyan hat mindez ránk… és a környezetünkre?

  Ha te is szívesen körbejárnád ezeket a kérdéseket és szeretnél többet megtudni arról, hogy mit jelentett a felnőtt lét az ókori bölcsek szerint, illetve mit jelent felnőttnek lenni a modern korunkban, és ha szívesen megosztanád a saját tapasztalatodat, akkor csatlakozz kávéházi beszélgetésünkhöz.
   

  Előadó