Békakirály és Vashenrik – a Grimm testvérek meséje

Gyerekprogram
Kezdete
2017.05.13. szombat 16:00
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.
Részvételi díj
1000 Ft
Kedvezmény
Testvéreknek kedvezmény

Békakirály és Vashenrik – a Grimm testvérek meséje

komplex mesefoglalkozás papírszínházzal és kézműves foglalkozással

A klasszikus varázsmese a képzelet és a keleti papírszínház segítségével elevenedik meg. A Japánból eredő és igen népszerű kamishibai színházi élménnyé változtatja a hagyományos mesélést.
A történetben a királylány beleejti az erdei kútba kedvenc játékát, az aranygolyót. Egy csúf béka megígéri, hogy felhozza neki, ha cserébe a pajtásává fogadja… 
A mesét tematikus kézműves foglalkozás és játék követi.

„A mese az egyetlen irodalmi műfaj, amely utat mutat a gyermeknek, hogyan fedezze fel identitását, és hogyan találja meg a helyét az életben; ráadásul még azt is elmondja, milyen tapasztalatokra van szüksége jelleme továbbfejlesztéséhez.” (Bruno Bettelheim)

A gyerekek életében a mese nagyon fontos szerepet tölt be. Segíti a világban történő eligazodásukat, a nehézségek megoldását, ezenkívül fejleszti képzeletüket és erkölcsi érzéküket. A mesék általában azt üzenik hallgatóiknak, hogy az életben felmerülő nehézségek próbatételek, amelyekkel bátran szembe kell szállni. Különböző győzelmi stratégiákat mutatnak a különböző típusú embereknek. Miközben a gyermek hallgatja a történetet, azonosul a főhőssel, akinek tulajdonságait önmagáénak érzi. A mesék között igen különleges helyet foglalnak el a Grimm testvérek által gyűjtött és lejegyzett népmesék. 

Előadja: Szabados Éva színész

Előadó