Sziget

Élet – játék – filozófia a Sziget Fesztiválon

Új Akropolisz a Civil Szigeten
Kezdete
2017.08.11. 10:00
Helyszín
Hajógyári-sziget

2017 augusztusában is várunk a Sziget Fesztiválon a Civil Szigeten péntektől vasárnapig az Új Akropolisz sátrában. 

Fedezd fel a benned élő hőst az Új Akropolisszal a Szigeten!

Kezdete
2016.08.12. 00:01
Helyszín
Budapest, Óbudai Hajógyári Sziget
Mitől lesz hős a hős? Van helye a mai világban? És honnan lesznek társai? Minden emberben ott szunnyad a hétköznapok hőse… térj be hozzánk a Civil Szigetre a Sziget Fesztivál utolsó három napján, és eredj te is a nyombába!

Istenek és istennők a Szigeten

Filozófiai iskolánk 2014-ben is várta az érdeklődőket a Sziget Fesztivál belsejében életre kelő Civil Szigeten. Idén a bennünk élő archetípusok témájához kapcsolódó kvízekkel készültünk, hogy ki-ki megtudhassa, melyik isten/istennő erejére támaszkodhat minden körülmények között, és ki az, aki „vakfoltként” még felfedezésre vár benne.

Mesterhármas a Sziget Fesztiválon

Helyszín
Budapest, Hajógyári-sziget
Időpont
2014.08.01. 00:01
Mit szabadítson fel magában egy filozófus a Szigeten? Például a figyelem irányításának képességét és a benne élő isteni és istennői erőket! Erre ösztönöztük idén a Sziget Fesztivál utolsó három napján az Új Akropolisz sátrába betérőket.

Filozófiai felüdülés a Szigeten

Ha az ember elképzel egy filozófiai beszélgetést, valószínűleg nem az jelenik meg előtte, hogy közben Prince, Prodigy, Geszti, Kispál és hasonlók dübörögnek a háttérben… jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mit keres az Új Akropolisz egy zenei fesztiválon. De valamit biztos, hiszen idén már nyolcadik alkalommal költöztünk ki a Szigetre kvízekkel, idézetekkel és az elmaradhatatlan Erénykerékkel.

Mindennapok hősei a Szigeten

Az Erénykerék: Több ezer szigetelő pörgetett erényeket magának a keréknél az Új Akropolisz sátra előtt. A legérdekesebb pillanatok egyike az első találkozás. Az alábbi párbeszéd kisebb-nagyobb különbségekkel számtalanszor elhangzott idén (is): – Mit lehet itt nyerni? Mennyibe kerül? - nyitott, de azért kissé gyanakvó arckifejezéssel. – Akkor pörgethetsz, ha vállalod, hogy ami kijött, azt egy napig gyakorlod! Hirtelen elővillan a széles mosoly, a szigetelő kicsit kihúzza magát: – Ez jó! Én vállalom!

Tudósítás a Szigetről

Időpont
2010.08.14. 00:00
Javában zajlik az idei Sziget Fesztivál, ahol önkénteseink az érdeklődőkkel igyekeznek megismertetni a filozófia nagy tanítóinak gondolatait játékos kvízeken keresztül. Emellett nagyon népszerű továbbra is az Erénykerék