Szerelem

FILO-Filmklub: Human

francia feliratos dokumentumfilm (2015)
Kezdete
2020.02.15. 16:00
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.

Arcok – sorsok.

Ki kérdezett? - Válogatás Karinthy Frigyes novelláiból

Kezdete
2014.11.20. 18:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A
Ki kérdezett? - Válogatás Karinthy Frigyes novelláiból “Igaz is – ki kérdezett engem? Írtam és beszéltem és ágáltam s hadakoztam – véleményem volt erről, meg amarról – szóltam életről, halálról, szerelemről, költészetről, magamról, gyerekről és asszonyról és cserebogárról... “

AZ ÉLET DOLGAI

beszélgetéssorozat fiataloknak
Kezdete
2014.11.04. 18:30
Helyszín
Kodolányi János Főiskola, Radnóti Miklós Kollégium, Székesfehérvár, Közösségi helyiség Sörház tér 1., 2. emelet

Az életre nincs recept – a kérdéseiddel mégsem vagy egyedül. A beszélgetéseken elgondolkodtató felvetések, baráti légkör és önismereti, önfejlesztő és stresszoldó gyakorlatok várnak. A közös eszmecsere segíthet kifőzni a saját megoldásaidat, és ki tudja, talán épp te tudsz adni egy jó tippet valaki másnak.

Földi vágyak, égi szárnyak – a platóni szerelem mítoszai

Kezdete
2013.05.21. 18:30
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Szivárvány utca 3/a

A beteljesült szerelem – a lélek kiteljesedése. A változó ideálok és a szépség ideája.

Giordano Bruno, a 9 vak mítosza - beszélgetés a szerelemről és a hősiességről

Kezdete
2013.02.26. 18:30
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Szivárvány utca 3/a
A mozgás változás. Ami mozog, mindig más és más. Ami ilyen, az mindig másképp viselkedik és cselekszik, mivel a gondolat és az érzelem az alany helyzetéhez és körülményeihez igazodik. Aki pedig más és más, mást másképpen néz, az szükségszerűen vakká válik ama szépséggel szemben, mely végig egy és egyetlen, s maga az egység, a létezés, és az azonosság.

A barlangmítosz és a szerelem lépcsőfokai – A filozófia világnapja alkalmából

Kezdete
2012.11.16. 18:30
Helyszín
Az Új Akropolisz pécsi központja, 7621 Teréz utca 1.

18.30: A barlangmítosz – helyünk a platóni barlangban; barlangjárás túravezetéssel 19.30: Platóni szerelem régen és ma – a szerelem lépcsőfokai A témákat filozófiai kerekasztal-beszélgetés követi egy csésze tea mellett.

Ficino: A szerelemről

Kezdete
2012.01.31. 18:30
Helyszín
Concordia Kultúrműhely, Szeged, Szivárvány utca 3/a.

Ficino A szerelemről című művében, mint reneszánsz platonista mindenekelőtt a Platóni dialógusok szerelem fogalmát értelmezi. Ezt egészíti ki a korában közkedvelt toscanai és provance-i szerelmi költészet egyéni hangjával és élményvilágával. A költészet elsősorban inspirálta, fogalomrendszerét viszont a platóni dialógusok és a platonista iskolák alakították.

Erósz, a szerelem

A kérdés egyidős az emberiséggel: mi a szerelem? Hogyan lelhetünk rá a mára már szárnya vesztett Erószra világunk szerelemútvesztőiben?

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a szerelem jelentése végtelenül kitágult, és egyre több arculata hódít teret. Már egy felületes áttekintés után is kiderül azonban, hogy messze nem ilyen egyértelmű a helyzet.