Párkapcsolat

A tartós kapcsolatok titka a Ji King alapján

Helyszín
Műterem Kávézó
Időpont
2023.08.24. 18:00

Augusztus 24-én ismét zsúfolásig megtelt a Műterem Kávézó az Új Akropolisz Filozófiai Iskola rendezte Filo-Cafén. Apáti János ezúttal arról tartott előadást, hogy a kínai Ji King tanácsait szem előtt tartva hogyan tehetünk szert tartós, tartalmas kapcsolatokra. A Változások könyveként is emlegetett írásműből többek között azt olvashatjuk ki, hogy a természet ciklusaihoz hasonlóan arra is más és másféle választ találhatunk, vajon mitől lesz tartós az adott viszony.

FILO-Café: A tartós kapcsolatok titka - a Ji King alapján

Előadás beszélgetéssel
Kezdete
2023.08.24. 18:00
Helyszín
Műterem Kávézó, Budapest 1084, Tavaszmező u. 19-21.

Ez alkalommal annak járunk utána, hogy hogyan lehet úgy alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez, társunkhoz, hogy közben ne veszítsük el önmagunkat. Mi az, amiből nem engedhetünk és mi az amiből engednünk kell. Mik az alapvető társas szerepek, amelyeket be kell tölteni ha hosszabb távon gondolkodunk.

Augusztus 24-én csütörtökön Budapesten, a Műterem kávézóban.

Idegen? Csak amíg meg nem ismered

​ Az elmúlt években egyre inkább beleivódott a szóhasználatunkba egy kifejezés: az idegenség fogalma. „Idegen ez a helyzet”, „idegenkedem tőle”, „nem kedvelem az idegeneket”, „egyre nagyobb méreteket ölt az elidegenedettség” és így tovább.

Végső soron olyasmire használjuk, ami távol áll tőlünk: akár azért, mert teljesen hidegen hagy, akár mert nem is nagyon találkoztunk még ehhez hasonlóval, és nem tudjuk, hogyan viszonyuljunk, vagy netán ellenérzést táplálunk iránta, és így nagy ívben kerüljük.