Magyarország

Favágás helyett kerítésellenőrzés

Helyszín
Duna-Ipoly Nemzeti Park
Időpont
2016.02.07. 09:00
2016. február 7-én, idei első ökológiai akciónkon „meglepetés program” várt a polgári természetőrök munkáját segítő önkéntesek maroknyi csapatára a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban. Eredetileg fakivágást és erdőkarbantartási munkákat terveztünk egy érzékeny gyeptársulás védelmében. Ám mivel nem fagyott át eléggé a talaj, komoly taposási károkat okoztunk volna a védett területen. Egy ilyen helyzet jól rámutat, hogy miért fontos erény a tudatosság, az előrelátás és a felelősségteljes gondolkodás a természetvédelemben is. De ha már felmerült a téma, polgári természetőreink további példákat sorolva örömmel beszélgettek erről az önkéntesekkel.

A filozófia világnapja a magyarországi Új Akropolisz szervezésében

Időpont
2013.11.18. 18:30
Az Új Akropolisz 2013 novemberében az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának támogatásával sokszínű programokat rendezett országszerte, hogy megünnepelje a filozófiát mint életmódot. Ebben az évben a platóni tanítások kerültek fókuszba, hiszen 2013-ban volt a platóni akadémia megalapításának 2400. évfordulója.

Felsőzsolcán jártunk

Helyszín
Felsőzsolca
Időpont
2010.07.14. 00:00

Az Új Akropolisz önkéntesei július 14-én, szerdán egy napot töltöttek az árvíz sújtotta Felsőzsolcán, ahol részt vettek négy súlyosan károsodott ház szakszerű elbontásában. Az akcióban 26 tagunk működött közre, akiknek munkáját jelentősen nehezítette a rendkívüli kánikula.

Tanulmányi kirándulás Komáromba és Tatára

Időpont
2007.07.01. 00:01
Egy szép napsütéses nyári napon keltünk útra az egykori Komárom vármegyébe, hogy megismerkedjünk az ókori limes egyik legfontosabb pontjának, a legióval védett Brigetiónak történelmi maradványaival.

Ruhagyűjtési akciók országszerte

Helyszín
Szeged, Győr, Budapest
Időpont
2003.11.23. 08:00
Az Új Akropolisz ökológiai csoportja, a rendszeres erdőtisztítási, utcaszépítési és különböző természetvédelmi események mellett időszakonként szociális akciók szervezésével is felhívja a figyelmet az aktív környezetvédelem fontosságára.