környezetvédelem

Harmincadszor is Gellért-hegy!

Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Időpont
2018.04.22. 09:00

Jubileumot ünnepelt az önkéntesek dolgos csapata 2018. április 22-én a Gellért-hegyen, hiszen harmincadik alkalommal gyűltek össze fiatalok és idősebbek, hogy megszépítsék a főváros fölé magasodó szelíd dolomitóriást. A Új Akropolisz Kulturális Közhasznú Egyesület és a Főkert Zrt. közös szervezésében több mint 80 tettrekész környezetbarát ragadott seprűt, lapátot, szemeteszsákot vagy éppen ecsetet, hogy A Föld napján tegyen valami jót a természetért.

TeSzedd az Új Akropolisszal!

Kezdete
2011.05.21. 09:00
Helyszín
Eger, Érsekkerti Zenepavilon
Tarts velünk Te is az országos szemétszedő akción, és Te Szedd a szemetet Egerben!

„Szőrös tükrünk”

érdekességek az emberszabású majmokról

Egy régi maja mítosz szerint a majmok egykor emberek voltak, akiket aztán elvarázsoltak. Nagyanyjuk visszaváltoztathatta volna őket emberré, de amikor megpillantotta a fura lényeket, nem bírta ki nevetés nélkül. Így a majmok azóta is az erdőben élnek, fáról fára ugrálva... Ez a történet ma mulatságosnak tűnhet, a nagyanyó reakcióján azonban talán nem lepődünk meg. Ugyanezt a derültséget látjuk a mai gyerekek arcán is, amikor az állatkert majomházában járnak.

Felszabadulás emlékműpark megtisztítása

Kezdete
2010.10.02. 09:00
Helyszín
Pécs, Felszabadulás emlékműpark

A Tiszta hegyek világnapját követő hétvégén parktisztításra hívunk mindenkit, aki tenni szeretne a Mecsek-oldalban fekvő parkért.

Önkéntes parktisztítás

Kezdete
2010.09.19. 08:45
Helyszín
Pécs, Felszabadulás emlékműpark

Önkéntes parktisztításra hívunk mindenkit a Tiszta Hegyek Világnapja alkalmából a Mecsekoldalban fekvő parkba (Hunyadi u. fölött).  Találkozó: 8.45. park bejárata. Az akció időtartama: 9-13 óráig

Parktisztítás a Felszabadulás emlékműparkban, Pécsett

Kezdete
2010.04.10. 09:00
Helyszín
Felszabadulás emlékműpark, Pécs

Várunk mindenkit, aki velünk együtt fel szeretné ébreszteni téli álmából a Mecsekoldalban fekvő parkot, hogy a pécsiek ne csak az emlékműig merészkedjenek, hanem a sétautakra is.

Parktisztítás

Kezdete
2009.10.10. 09:00
Helyszín
Felszabadulás emlékműpark

2008 májusa óta évente két alkalommal segítjük a Pécs Holding Zrt. munkáját. Szemetet szedünk a parkban, megtisztítjuk a szobortalapzatot és a lépcsősort az eldobált szeméttől és üvegcserepektől, megszabadítjuk a sétautakat és padokat a bozóttól. Várunk mindenkit, aki ezen a délelőttön jó hangulatban és jó társaságban szeretne tenni a város tisztaságáért!

Szemétszedés és parktisztítás a Felszabadulás emlékműparkban

Kezdete
2009.04.25. 09:00
Helyszín
Pécs, Felszabadulás emlékmű park

Tegyük együtt élhetővé a Felszabadulás emlékműparkot!