Férfiak

Felnőttem! De felnőtt is vagyok?

Filozófiai beszélgetés
Helyszín
az Új Akropolisz pécsi központja, Pécs, Ferencesek utcája 24.
Időpont
2020.10.14. 18:00

A felnőtté válásról tartottak beszélgetést a pécsi Új Akropoliszban. A résztvevők Platón gondolataiból kiindulva könnyed filozófiai társalgással merenghettek el a témáról. Az Filo-chaten többek közt arról is szó esett, hogy vajon valóban mind felnőtté válunk-e, amikor betöltjük a 18. életévünket, valamint arról is, mikor mondható, hogy megnyilvánulásunk „gyerekes”, mikor viselkedünk felnőttként, és mit jelent a felelősségvállalás.

Fiúk, lányok, emberek! – gondolatok férfiakról, nőkről, úton járókról

Kezdete
2016.11.27. 18:00
Helyszín
Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.

Ma sokan törnek kopját amellett, hogy felejtsük el a hagyományos férfi és női szerepeket, mert ezek egy letűnt kor csökevényei csupán, a maszkokat pedig csak a társadalom és a nevelés kényszeríti rá az emberekre.

Rekviem a férfiakért és a nőkért III. - filozófiai kávéház

Kezdete
2015.01.25. 18:00
Helyszín
Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.

- Én és énke – Karinthy Frigyes novellája (előadja: Barbély Gábor) - Bennünk élő istenek és istennők – önismereti teszt és beszélgetés - Hogyan váljunk ember-lámpássá? A januári kávéház témája ismét rólunk férfiakról és nőkről szól. Mert mondhatjuk ugyan, hogy mind Emberek vagyunk, a szó legnemesebb értelmében, de különböző eszközöket kaptunk a sorstól, hogy az emberségünket a lehető legtökéletesebben megéljük.

Amikor király születik - gyógynövények a férfiakért

Kezdete
2014.05.31. 15:00
Helyszín
az Új Akropolisz egri központja, Törvényház u. 25. fszt. 2.
A férfiban élő teremtő királyt, a bátor és erős harcost, az emberi lelket megértő mágust, és a szerelmest segítő gyógynövények.

Rekviem a férfiakért és a nőkért - filozófiai kávéház

Kezdete
2014.03.23. 18:00
Helyszín
Ribillió kávézó és söröző, Székesfehérvár, Rózsa u. 1.

Nem tudom hogy vagytok vele, én gyakran érzem úgy, hogy egyre ritkábban találkozom igazi férfiakkal és nőkkel. Sokkal inkább találkozom nőies férfiakkal és férfias nőkkel, vagy macsókkal és cicababákkal. Talán ebben is a középút lenne az ideális megoldás, de tudjuk-e még, hogy milyen is az igazi férfi és az igazi nő?