Világszép Nádszálkisasszony

Esemény típus
Gyerekprogram
Időpont
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
170225_BP_Jegorszag.jpgVilágszép, királylány ruhába bújt lánykák és mindenre elszánt, hős ifjú lovagok érkeztek az Új Akropolisz áprilisi mesedélutánjára. Hogy kicsit összehangolódjon a népes kompánia, zenés játékokkal kipróbálták, hogy milyen vidáman, szomorúan, mérgesen, csendesen, hangosan vagy éppen álmosan énekelni.

Mikor ebben jól kimozogták és kidalolták magukat, a kilenc gyerkőc Bernát Ottilia óvodapedagógus köré gyűlt, hogy meghallgassák a Világszép Nádszál kisasszony történetét. A szülők kézügyességét is próbára téve ezután botbábokon elevenedtek meg a mese szereplői: a királyfi, a nádszálkisasszonyok, a táltos paripa de még a vaskaput őrző sárkány is.

Mivel három bátor legényke vállalkozott a királylányok kiszabadítására, az elkészült botbábokkal közösen el is játszották a mesét. Könnyű volt felidézni a főbb állomásokat, hiszen segítségül hívhatták a kalandos úton eligazító mesetérképet, amelyet Kolláth Zsuzsanna iparművész készített, mialatt a történetet hallgatták. Az útnak indulók bejárták hát a világ minden szegletét a Föld mélyétől a Nap fényes pitvaráig. Végül eljutottak a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetére, és megszabadították a varázstól a nádszálba zárt királylányokat, így a nap végeztével büszkén térhettek haza maguk alkotta táltos paripáik hátán.
Előadó