Egy igazán emberi film – Human

Esemény típus
Filmklub
Időpont
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Human poszterYann Arthus-Bertrand, az Otthonunk és a Földünk a magasból megalkotója, francia fotográfus, humanista 2015-ben egy olyan filmmel állt elő, amely a világ legkülönbözőbb pontjain kutatja azt, ami mindenütt közös: az ott élő embert.

A rendező és csapata 60 ország több mint 2000 lakosának tette fel ugyanazt a 40 kérdést. Az embert próbáló élethelyzetekről mesélő emberek, természeti képek és arcok önmagukért beszélnek. A rendező semmit nem kommentált, csupán elénk tárja a sorsokat.

Magyarországon az Új Akropolisz elsők között tűzhette műsorára központjaiban – Budapesten, Egerben, Győrött, Pécsett, Székesfehérvárott és Szegeden – az alkotás 2,5 órás változatát. Országosan összesen közel 150 néző vett részt a rendező által jogdíjmentesen közreadott mű FILO-filmklubján. A vetítést mindenhol beszélgetés követte, hogy a filmben felmerült és a nézőkben felvetődő kérdések mentén párbeszéd indulhasson az emberiség jelenkori helyzetéről, közös értékekről, boldogságról, ítéletmentességről. Mindarról, ami elválaszthat és ami ezeken túl mégis összeköt mindannyiunkat.