Az élet mint sakkjátszma

Szerző
Havasi Ferenc – Kenderesi Péter
Megjelenés éve
2021


A sakkot indiai bölcsek alkották meg, hogy az életről tanítsanak. Segítségével olyan tudásra tehetünk szert, amelyet az életünk szinte összes területén kamatoztathatunk. A sakk és az élet közti párhuzam felfejtéséhez – amelyhez a szerzőpáros a filozófia, a matematika és a szimbolizmus különböző kulcsait használja – elegendő a sakk egyszerű szabályainak ismerete.

Írásukban fejezetről fejezetre haladva olyan szempontokkal ismerkedhetünk meg, amelyekkel sikerülhet a világlátásunkban helyet találni a célnak, az anyag- és időszemléletnek, a taktikának-stratégiának, a megnyitásnak, a középjátéknak és a végjátéknak. Így kiismerhetjük magunkat a tudásszintek jellemzői között, ráérezhetünk, mit jelent a mester és a példa ereje.

A kötetben számos mitológiai, kulturális és filozófiai vonatkozás szerepel, amelyek mind az emberiség ősi bölcsességének jegyeit hordozzák magukon. Ezt a régi forrást keresve válhat az ember olyan tudatos lénnyé, akit akár a sakkjáték művészete is hozzásegítheti ahhoz, hogy jobban megismerje önmagát, a környezetét, és hogy eligazodjon az élet adta kihívások között.
 

Oldalszám
80
ISBN
9786155704086
Ár
1500Ft
Rendelhető
Rendelhető