„Végtelen pillanatok” a Fehér Bot Világnapján

Esemény típus
Koncert
Időpont
Helyszín
Hotel Famulus Pódium étterem – Győr, Budai út 4–6.
Az Új Akropolisz győri zenecsoportjának önkéntesei magyar költők megzenésített verseiből összeállított Végtelen pillanatok című művészeti programjukkal vettek részt a Lions Club által a Fehér Bot Világnapja alkalmából szervezett „Vakvacsorán” 2015. október 15-én.

A résztvevők egész este szemmaszkot viseltek, így fogyasztották el vacsorájukat is, amiben az asztaloknál helyet foglaló egy-egy nem látó instruktor volt segítségükre. A rendezvény célja az volt, hogy a résztvevők megtapasztalják, milyen a világ, ha nem látjuk. Hogyan módosul tudatunk és figyelmünk, hogyan tájékozódunk, mi lesz fontosabb vagy kevésbé fontos, ha nem tudjuk használni ezt az érzékszervünket?

Az, hogy megtapasztaljuk egy másik ember világát, nehézségeit és lehetőségeit, segít abban, hogy a korlátai miatti szánalom helyét a megértés és az aktív segítségnyújtás, akár a tőle való tanulni akarás vegye át.

A rendezvény bevételét a vakok és gyengénlátók egyesületének ajánlották fel, amelyből vak gyerekeket, valamint terápiás projekteket támogatnak.

Sándorfi Róbert