Az Új Akropolisz Nemzetközi Egyesületének nyilatkozata

Szociális akció
Kezdete
2022.03.17. csütörtök 22:13
Vége
2022.04.07. csütörtök 00:00

Az Új Akropolisz Nemzetközi Egyesületének nyilatkozata

Az Új Akropolisz Nemzetközi Egyesület (OINA) sok ezer tagja nevében öt kontinensen, több mint 50 országban támogatását és szolidaritását fejezi ki a szenvedő ukrán nép iránt. Az OINA sajnálattal látja a fegyveres cselekményeket, és szót emel a konfliktus békés rendezéséért.

„Az egyének és népek közötti összetartozást hangsúlyozó elveink, amelyek túlmutatnak a hitbéli, kulturális és politikai különbségeken, most fontosabbak, mint valaha” – jelentette ki Carlos Adelantado, az OINA nemzetközi elnöke. Hangsúlyozza továbbá, hogy az Új Akropolisz elkötelezett amellett, hogy összefogja tagjainak segítő és támogató kezdeményezéseit a szomszédos országok közötti háború károsultjai, elsősorban a védtelen civilek javára.

Így az OINA önkéntesei központjaikban világszerte együttműködnek a humanitárius szervezetekkel, hogy a menekültek százezreit – többnyire gyermekeket és időseket – sújtó kemény megpróbáltatásokat minden eszközükkel enyhítsék. Az ENSZ főtitkárának szavaival élve „a háborúban az ártatlanok fizetik a legmagasabb árat”.

Az Új Akropolisz bízik benne, hogy a konfliktus minél előbb megoldódik, és azt kívánja, hogy mihamarabb újra béke legyen.