Tótisztítás a Föld napja alkalmából

Környezettisztítási akció
Kezdete
2022.04.23. szombat 14:00
Vége
2022.04.23. szombat 16:30
Helyszín
Gorkijvárosi tavak

Tótisztítás a Föld napja alkalmából

Ki a természetbe! – S ha már ott vagyunk, tegyünk is érte!

Gyakran a Föld csupán mint „a bennünket kiszolgáló környezet” jelenik meg számunkra, emberek számára. A Föld napja alkalmából időt és energiát szeretnénk szentelni annak a szemléletnek, hogy a Föld is élőlény, és hogy emberként a tiszteletteli és törődő kapcsolódás is fontos. Emiatt hívunk Győrben a Gorkijvárosi tavakhoz szemétszedési akciónkra.

„A Föld élőlény, noha az emberek Mája (az illúzió szimbóluma) játékának köszönhetően csupán egy olyan lakó- vagy szálláshelynek tartják, ahol életük zajlik. 
….a Föld él, és számtalan rejtélye mellett még védelmet is nyújt felszínén, és eltűri – nincs is rá jobb szó –, hogy használjuk és kihasználjuk kincseivel együtt. Testünk milliónyi életnek ad otthont, amelyekről tudomásunk sincs. Ugyanígy hord minket a Föld is a testén, és az a tény, hogy a hordozottak élnek, nincs ellentmondásban azzal, hogy a hordozó is él.” (Delia Steinberg Guzmán)

Gyülekező a Gorkijvárosi tavaknál, a hulladékudvarral szemben (Győr, Nép u. 78.)
Vízálló cipő és az adott időjáráshoz illő öltözet szükséges. Zsákokat mi adunk. Gumikesztyűket korlátozott számban tudunk biztosítani.

Az ökológiai akcióról ezen az e-mail címen lehet érdeklődni: gyor[kukac]ujakropolisz.hu