Tarlótűz és tűzvihar Heves megyében

Esemény típus
Katasztrófaelhárítás
Időpont
Helyszín
Egerbocs

2007. március 15. Heves megye

4-es fokozatú tűzhöz riasztották az egri és bélapátfalvai tűzoltókat, valamint a szomszédos megyék lánglovagjait március 15-én az Egercsehi-Bekölce-Egerbocs háromszögbe. A mentésbe az Agria speciális mentőegység több tagja és az Egerbocson tartózkodó Új Akropolisz 19 önkéntese is bekapcsolódott.

A mintegy 4 órán át tartó folyamatos tűzoltó munkának köszönhetően a tüzeket sikerült időben megfékezni és elkeríteni, így azok nem tettek kárt a környező települések házaiban, továbbá a környező fenyvesek jelentős része is épségben maradt. Ezen kívül el tudtunk kerülni egy nagyobb katasztrófát azzal, hogy az egercsehi szennyvíztelep gáztartályát megóvtuk a lángoktól.

A feltámadó szél miatt rendkívül gyorsan terjedő tűz a domboldalakon több mint 20 hektárnyi aljnövényzetet pusztított el. A tűzvihar 10-12 méteres lángjai Egercsehi közelében elérték a magasfeszültségű vezetékeket is, de szerencsére sehol sem okoztak áramkimaradást. A mezőgazdasági garázsokban esett kár viszont így is jelentős, meghaladja a kétmillió forintot.

További képek:

Tűzvész Heves megyében 2007 tavasz Tűzvész Heves megyében 2007 tavasz Tűzvész Heves megyében 2007 tavasz Tűzvész Heves megyében 2007 tavasz