Szívünk a lelkünk otthona

Előadás gyakorlatokkal
Kezdete
2023.06.05. hétfő 19:00
Vége
2023.06.05. hétfő 20:30
Helyszín
Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. Rigó u. 6–8.
Részvételi díj
1500 Ft, kedvezménnyel 700 Ft
Kedvezmény
Diákok, nyugdíjasok, pedagógusok, álláskeresők részére, valamint egyesületünk tagjai számára

Szívünk a lelkünk otthona

Előadás gyakorlattal

A legtöbb klasszikus kultúrában a Szív nem pusztán egy vérpumpa, a Szívet a lélek lakhelyének tekintették. A hagyományos kínai orvoslásban ő a Császár, aki bölcs uralkodóhoz hasonlóan irányítja életünket, beleértve testi és érzelmi működésünket is.
 
Szívünk emlékeink lakhelye is, és az ő segítéségével tudunk összhangba kerülni saját belső valóságunkkal.
 
Azt mondják, ha valamilyen érzelmi csapás éri az embert, összeszorul a szíve. Bizonyos fajta lelki görcs hasonló állapotot idéz elő a szívben, így az nem tudja a lelket "befogadni", nem hallja a lélek hangját, elveszti a kapcsolatát égi otthonával és így nem tud megfelelően működni.
 
Tudományos kutatásokkal is igazolható, hogy szívünk inkább tekinthető az ember központjának, mint az agyunk. Kimutatható, hogyan hat a szívünk az agyunkra, ami az ideg- és hormonális rendszeren keresztül irányítja és szabályozza testi működéseinket.
 
Ha egészséges szívveréseink ritmusát zenei hangokká alakítjuk, az így megzenésített szívműködés leginkább egy barokk orgonamű harmonikus dallamára emlékeztet.
 
A megfelelő keretek közötti harmonikus szívműködés ráadásul jótékony hatással van a körülöttünk élőkre is, legyen szó növényekről, állatokról vagy embertársainkról.
 
Megmutatjuk, hogy egy viszonylag egyszerűen elvégezhető légző- és koncentrációs gyakorlat segítségével hogyan hozhatjuk szívünket az összhang állapotába.
 
És talán az is kiderül, hogyan hallhatjuk meg lelkünk hangját, a hangtalan hangot, ahogy azt a tibeti beavatottak nevezték.