Színek ég és föld között - workshop

Workshop
Kezdete
2020.01.25. szombat 10:00
Vége
2020.01.25. szombat 17:00
Helyszín
FILO-Pont, Győr, Kálóczy tér 15.
Részvételi díj
3500 Ft. Kedvezménnyel: 2500 Ft.

Színek ég és föld között - workshop

Goethe színelmélete, a színek szimbolikája és színkeverés a gyakorlatban

Goethe színtanának (és egyéb kutatásainak is) sajátja, hogy élő egységben, „holisztikus” módon látja a természet jelenségeit és azok összefüggéseit, a természet és az ember kapcsolatát. Ez a látásmód olyan törvényszerűségeket tár fel, amelyek alkalmazhatók a tudományos, művészeti területeken, de a hétköznapi életben is, ahol a színek lelki vagy akár biológiai hatásaival van dolgunk. Valamint ad egy kulcsot a színek szimbolikus értelmezéséhez is.

Mindehhez gondolatébresztő alapokat szeretnénk adni ebben a pár órában, bárkinek, aki érdeklődik iránta, előképzettségtől függetlenül.
Foglalkozunk a fény, a szem és a színek különös kapcsolatával, a színek rendszerével, szimbolikájával és hatásaival, a színharmónia alapvető törvényszerűségeivel. Gyakorlatban is kipróbáljuk a színkeverést és ezen keresztül ismerkedünk a színekhez való személyes viszonyunkkal.

"Az olyasfajta felhasználást tehát, mely teljesen egybecseng a természettel, szimbolikusnak nevezhetjük, mivel a színt hatásának megfelelően alkalmazzuk, s a valódi viszonyt és egyúttal a jelentést is kifejezi.” (Goethe)

"A szó és hangalakja, a forma és a hozzá tartozó szín a sejtve fürkészett túlvilágnak az edényei. És amiként a kimondott szónak színes ragyogást kölcsönöz a hangzás, úgy ad a szín egy formának lélekkel teli zengést. A szín ősi lényege álomszerű csengés, muzsikává varázsolódott fény."  (Itten)

A terem befogadóképessége miatt előzetes regisztrációt kérünk 2020. január 23-ig, a gyor[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen.

 

Előadó