Színek ég és föld között

  Workshop
  Kezdete
  2019.05.12. vasárnap 14:00
  Vége
  2019.05.12. vasárnap 19:00
  Helyszín
  FILO-Pont, Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2.
  Részvételi díj
  3000 Ft
  Kedvezmény
  diákoknak és az egyesület tagjainak 2500 Ft

  Színek ég és föld között

  Goethe színelmélete és színkeverés a gyakorlatban workshop

  Goethe színtanának (és egyéb kutatásainak is) sajátja, hogy élő egységben, „holisztikus” módon látja a természet jelenségeit és azok összefüggéseit, a természet és az ember kapcsolatát. Ez a látásmód olyan törvényszerűségeket tár fel, amelyek alkalmazhatók a tudományos, művészeti területeken, de a hétköznapi életben is, ahol a színek lelki vagy akár biológiai hatásaival van dolgunk. Valamint ad egy kulcsot a színek szimbolikus értelmezéséhez is.

  Mindehhez gondolatébresztő alapokat szeretnénk adni ebben a pár órában, bárkinek, aki érdeklődik iránta, előképzettségtől függetlenül.
  Foglalkozunk a fény, a szem és a színek különös kapcsolatával, a színek rendszerével, szimbolikájával és hatásaival, a színharmónia alapvető törvényszerűségeivel. Gyakorlatban is kipróbáljuk a színkeverést és ezen keresztül ismerkedünk a színekhez való személyes viszonyunkkal.

  "Az olyasfajta felhasználást tehát, mely teljesen egybecseng a természettel, szimbolikusnak nevezhetjük, mivel a színt hatásának megfelelően alkalmazzuk, s a valódi viszonyt és egyúttal a jelentést is kifejezi.” (Goethe)

  "A szó és hangalakja, a forma és a hozzá tartozó szín a sejtve fürkészett túlvilágnak az edényei. És amiként a kimondott szónak színes ragyogást kölcsönöz a hangzás, úgy ad a szín egy formának lélekkel teli zengést. A szín ősi lényege álomszerű csengés, muzsikává varázsolódott fény."  (Itten)

  A részvételhez a terem befogadó képessége miatt is kérünk előzetes regisztrációt: az eger[kukac]ujakropolisz.hu címen várjuk jelentkezésed!

   

   

   

   

  Előadó