Színek ég és föld között

Workshop
Kezdete
2018.10.27. szombat 15:00
Vége
2018.10.27. szombat 20:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház utca 22/a
Részvételi díj
3500 Ft
Kedvezmény
2500 Ft

Színek ég és föld között

Goethe színelmélete és színkeverés a gyakorlatban workshop

Goethe színtanának (és egyéb kutatásainak is) sajátja, hogy élő egységben, „holisztikus” módon látja a természet jelenségeit és azok összefüggéseit, a természet és az ember kapcsolatát. Ez a látásmód olyan törvényszerűségeket tár fel, amelyek alkalmazhatók a tudományos, művészeti területeken, de a hétköznapi életben is, ahol a színek lelki vagy akár biológiai hatásaival van dolgunk. Valamint ad egy kulcsot a színek szimbolikus értelmezéséhez is.

Mindehhez gondolatébresztő alapokat szeretnénk adni ebben a pár órában, bárkinek, aki érdeklődik iránta, előképzettségtől függetlenül.
Foglalkozunk a fény, a szem és a színek különös kapcsolatával, a színek rendszerével, szimbolikájával és hatásaival, a színharmónia alapvető törvényszerűségeivel. Gyakorlatban is kipróbáljuk a színkeverést és ezen keresztül ismerkedünk a színekhez való személyes viszonyunkkal.

"Az olyasfajta felhasználást tehát, mely teljesen egybecseng a természettel, szimbolikusnak nevezhetjük, mivel a színt hatásának megfelelően alkalmazzuk, s a valódi viszonyt és egyúttal a jelentést is kifejezi.” (Goethe)

"A szó és hangalakja, a forma és a hozzá tartozó szín a sejtve fürkészett túlvilágnak az edényei. És amiként a kimondott szónak színes ragyogást kölcsönöz a hangzás, úgy ad a szín egy formának lélekkel teli zengést. A szín ősi lényege álomszerű csengés, muzsikává varázsolódott fény."  (Itten)

A részvételhez nem kérünk előzetes regisztrációt, de ha biztos szeretnél lenni benne, hogy lesz helyed, a szfvar[kukac]ujakropolisz.hu címen várjuk jelentkezésed!

 

Előadó