Ruhaszállítás rászorulóknak

Esemény típus
Szociális akció
Időpont
Helyszín
Budapest, Hűvösvölgyi Gyermekotthon

2007. június 26., 30. Budapest

Egy héten belül két alkalommal is szállítottunk ruhát rászorulóknak, egyszer a Budapesti Módszertani Szociális Központba, másodszor pedig a Hűvösvölgyi Gyermekotthonba. Néha csak egész apró dolgok kellenek ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön: egy teherautó egy-két órára, három ember, aki nem fél a fizikai munkától, de szeretne segíteni... vagyis jó szándék és elhatározás.

Van aki ad, és van akinek szüksége van rá. De hogyan jut el oda? Ez az akciónk gyorssegély volt: a Kerekerdő Óvodából (Bp., IX. kerület, Vágóhíd utca 35-37.) 75 doboznyi gyermek- és felnőttruhát pakoltunk fel és szállítottunk el június 26-án a Budapesti Módszertani Szociális Központba (Bp. XIII. kerület, Dózsa György út 152.), ahol az intézmény lakói nagy örömmel segédkeztek a dobozok lepakolásában.

A Központból később a rászorulóknak adják tovább az adományt, mely az osztrák testvér-óvodától érkezett.

A négy nappal ezelőtti gyorssegély folytatásaként öt fős kis csapatunk néhány óra leforgása alatt újabb teherautónyi ruhaadományt juttatott el június 30-án a Kerekerdő Óvodából a Hűvösvölgyi Gyermekotthonba.

A két akcióval összesen 130 doboznyi gyermek- és felnőttruhát szállítottunk át a város egyik végéből a másikba. Néha elég ennyi, egy kevés odafigyelés és erőfeszítés, hogy nagy örömet szerezzünk másoknak, akiknek szüksége van a segítségre. Reméljük, a ruhák mielőbb megtalálják új gazdáikat.