Rózsakirályfi

Esemény típus
Gyerekprogram
Időpont
Helyszín
Hunyadi Kultúrműhely, Budapest, II., Margit krt. 64/B, fszt. 6.
A november 26-i mesedélelőttön Rózsakirályfi meséjével vártuk a Hunyadi Kultúrműhelybe érkező gyerekeket. A 2−4 éves korosztály igényeihez igazodva a foglalkozás vezetője, Bernát Ottilia óvópedagógus egy kissé rövidített a Benedek Elek gyűjtéséből ismert mesén, hogy több idő jusson a mozgásos, zenés, kézműves gyakorlatokra, amikkel a gyerekek a hosszadalmas hallgatás helyett egyenesen átléphettek a mese világába.

Amíg mindenki megérkezett, ritmus hangszerekkel kísért közös dalolással telt az idő, de már itt előkerültek kígyós vagy épp kutyás nóták, hiszen ezeknek az állatoknak a mesében is kulcsszerep jutott. Majd óriásléptekkel vándorútra kelt a gyereksereg, aztán szüleikkel együtt törpejárásban osontak, sőt kígyókként tekeregtek a szőnyegen. Végül újra talpra állva, spirálban tekergőzve mindenki visszatért a mesehallgatáshoz letett párnákhoz.

A hol (óriásként) dobogva, hol kígyó(királylány)ként sziszegve, vagy épp öreg banyaként rikácsolva elmondott-eljátszott mese után előkerültek a viaszosvászon-terítők és néhány marék agyag, hogy a gyerekek keze között megszülethessenek az imént hallott történet szereplői – vagy épp bármi más, ami foglalkoztatta őket.

Mindeközben az apróságok Vincze Zsuzsi kutyakiképző kis csivavájával is ismerkedhettek, hiszen sok gyerkőc tart a harapós ebektől, de a különösen fegyelmezett, kedves és még a gyerekekhez képes is kicsi kutya igazán jó társ volt abban, hogy oldja ezeket az félelmeket.

Végül a gyerekek kérésére a múltkori foglalkozáson nagy sikert aratott zsipzsupozás zárta ezt az alkalmat is. Legközelebb – kivételesen hétköznap délután – Holle anyó meséjével várunk mindenkit december 8-án.

Kovács-Torma Réka