Meseház a motorfűrészek mezején

  Esemény típus
  Gyerekprogram
  Időpont
  Helyszín
  Budaörs
  2014. június 1-jén ismét kitárta sátrát az Új Akropolisz Meseháza az évente megrendezett budaörsi Stihl napon. Az elsősorban motorfűrészeiről ismert cég támogatásának köszönhetően tudja a kulturális egyesület természetvédelmi csoportja beszerezni a munkájához szükséges technikai eszközöket, így örömmel vállaltuk a felkérést, hogy a szakmai programokkal egybekötött családi napon szakképzett pedagógusaink vezetésével megmozgassuk a munkatársak csemetéit.

  A 10 önkéntes arcfestéssel, hajfonodával, sörös dobozos célba dobással, A2-es méretű mandala színezésével és gyöngyfűzéssel várta a sátorba betérő közel száz gyereket. A lurkók nem is voltak restek kipróbálni egyik tevékenységet a másik után.

  A már hagyományossá vált meseelőadás most sem maradhatott el: az amatőr színtársulat idén egy dalokkal tarkított magyar őstörténeti regöléssel várta a kiskamaszokat. Az ifjú nézők végigkövethették a mitológiai ősök kalandozását, ahogy hős vezéreiket – Szépmező Szárnyát, Nimródot, Hunort és Magort, Keve kapitányt, Attilát, majd Árpádot – követve elérkeztek szép hazánkba, az Aranyosszegletbe.

  Délután úgy tűnt, a kora nyári zápor megtréfálja a csapatot. Az óvodásoknak meghirdetett játszómese helyett közös éneklés kerekedett a sátorban, melyet az eső dobolása és a zsákokból előkerülő ritmushangszerek kísértek. A helyzethez való alkalmazkodásból született örömmuzsikálás talán még a tervezettnél is jobb programnak bizonyult! Mire az eső elállt, elkészültek az utolsó hajfonatok, felkerültek az utolsó ecsetvonások a pillangónak vagy épp oroszlánnak pingált arcokra. Hamarosan a Meseház is szedhette sátorfáját, hisz elérte célját: a kis pillangók és oroszlánok szeme vidáman csillogott.

  Torma Réka

  Az esemény képekben: