Mesedélután - Világszép Nádszálkisasszony

  Gyerekprogram
  Kezdete
  2017.04.22. szombat 16:00
  Helyszín
  Főnix Kultúrműhely, Budapest, VIII. ker., Rigó u. 6–8.
  Részvételi díj
  1500 Ft/fő, második testvér 1000 Ft, harmadik testvér ingyenes.

  Mesedélután - Világszép Nádszálkisasszony

  Komplex mesés program óvodáskorú gyerekeknek
  „- Megállj csak, fiam - mondja az öregasszony -, nem találod azt meg az apja házában. El vagyon az rejtve egy nádszálban. Hallottad-e hírét a Fekete-tengernek? Fekete-tengernek a hetvenhetedik szigetjében vagyon három nádszál, a középsőben van a világszép királykisasszony, a két szélsőben a két szobalánya. De ezen a szigeten olyan nagy sötétség van, hogy a kardodat felakaszthatod rája. Aztán ha odatalálsz is, egy vén boszorkány őrzi a három nádszálat, s jobban vigyáz rájuk, mint a két szeme világára, mert csak addig ég az élete gyertyája, amíg valaki ezt a három nádszálat le nem vágja.
  Hiszen a királyfinak sem kellett egyéb, felnyergelte legjobbik lovát, s indult még aznap, hogy felkeresse a világszép Nádszál kisasszonyt."

  Mesedélutánjainkon a programon résztvevő gyerekek életkorához igazodva dolgozzuk fel az arra az alkalomra kiválasztott mesét zenével, mozgással és kézművességgel. A gyerekek és a velük érkező felnőttek a foglalkozás alatt testestül-lelkestül elmerülhetnek a mesék varázsvilágában. Ráhangolódásként mozgással, zenéléssel és drámajátékokkal nyitjuk a közös kalandokat, amelyek mindig a történetben szereplő archetípusokhoz és szimbólumokhoz kapcsolódnak. Majd a mesemondást következik, és végül elérkezik a közös alkotás ideje, amikor ki-ki elkészítheti azt, ami a legjobban tetszett neki a meséből, természetes, vagy otthon is fellelhető anyagokból. Az így életre keltett figurák segítségével, ha vállalkozó szellemű és kellően nagyszámú a társaság, el is játsszuk a mesét.
  Várunk szeretettel!

  A foglalkozást tartja: Bernát Ottilia óvodapedagógus
  Regisztráció: péntek estig a bernat.ottilia[kukac]ujakropolisz.hu email-címen.