Lélekmegújító program fogvatartottaknak

Esemény típus
Előadás
Időpont
Helyszín
Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet

Művészeti előadás a győri börtönben

Egy Győr-Moson-Sopron megyei börtön kezdeményezésére elindult kulturális akcióhoz csatlakozott az Új Akropolisz győri filiáljának művészeti csoportja. A művészeti program segíthet feldolgozni a fogvatartottaknak a szabadságvesztés okozta válságot, új szemmel ránézni az életükre, és ezzel támogathatja a társadalomba való visszailleszkedésüket.

Az Új Akropolisz Phoenixmadár című műsora a magyar és a világirodalom nagyjainak megtisztulásról-megújulásról szóló megzenésített verseiből válogatott. Az egyes versek és dalok közötti szünetben az előadók a főnixmadár belső újjászületésre ösztönző szimbolikájáról is beszéltek a 40 jelenlévőnek.

Az előadás után a börtönrádiósok interjút készítettek az önkéntesekkel, ahol egyebek közt a belső szabadságról, a szabad akaratról és az ok-okozat törvényéről is szó esett, valamint Boëtius A filozófia vigasztalása című művéről. A felvételt a börtönrádió a későbbiekben többször is sugározta, így a filozófiai gondolatok eljutottak a többi 150 fogvatartotthoz is.