Gondolatok és érzelmek FILO-Teaház

Előadás gyakorlatokkal
Kezdete
2019.02.15. péntek 19:00
Helyszín
FILO-Pont, Eger, Törvényház u. 25. fszt. 2.
Részvételi díj
díjmentes

Gondolatok és érzelmek FILO-Teaház

 

Giordano Bruno tanításai, életútja és versei adják az inspirációt arra, hogy a FILO-Teaházunkban együtt kutassuk a gondolatok és érzelmek összhangjának titkát.

A polihisztor halálának 419. évfordulója egy a számos év közül, amikor mindannyian újra és újra döntünk, melyik emberi részünket hogyan építjük, szépítjük, tisztítjuk. Hiszen ha nem teszünk így, hiába is a "szellem szabadsága" - mintha nem tudna emelkedni, nézőpontot váltani...., majd tenni valami jót.

A szellem és gondolat szabadságának napján, az elmúlt években tanulmányoztuk a 48 fenevadat, akik a csillagképek bitorlói lettek, s az újra uralomra jutó erők, Igazság, Elme, stb. visszaszerzik az égbolton helyüket A diadalmas fenevad elűzése című művében.
Belepillantottunk Az emlékezet és képzelet művészetébe, ahol a szimbólumok, emblémák, szavak valódi belső átalakuláshoz, testi-lelki jólléthez segítenek.
Lelkesedtünk a Hősi megszállottságokért, ahol a szerelem születése a nagy Szépség megpillantásáig vezethet bennünket.

Idén az életút egyes állomásai, maga az ember lesz példánk, aki sok más filozófussal egyetemben, "életveszélyben" élte életét. Veszélyben, de összhangban sok ősi tanítással, lelkiismeretével és eközben maradandó életművet hagyott a világra.

Asztalgazdáinkkal pedig az érzelmek és a gondolatok oly különböző, de szükséges erejét járhatjuk körül. Gondolkodjunk és érezzünk - egyszerre, harmóniában.

 

Házigazdák: Kassai Zita, Szabó Zsuzsanna, Rigó István