Erdőtisztítási akció a Hárs-hegyen

Esemény típus
Természetvédelmi akció
Időpont
Helyszín
Budapest, Budai hegyek

Napfény és madárcsicsergés fogadta az erdőtisztítási akció résztvevőit május 15-én a Hárs-hegy lábánál. A Budai-hegyekben tartott eddigi gyűjtésekhez hasonlóan most is együttműködtünk a Pilisi Parkerdőgazdaság Budapesti Erdészetével.

A kéttucatnyi résztvevő, köztük tanfolyamaink több hallgatója, változatos példáit találta az emberi felelőtlenségnek, amely – az erdőben csúfolkodó szemét tanúsága szerint – a természetet nem élettérnek, hanem valamiféle, az embert kiszolgáló lerakóhelynek tekinti. Igyekeztünk szelektíven gyűjteni a hulladékot. A sokféle szemét között – a porszívótól az üvegcserépig, a ruhaneműtől a papírig – „természetesen” a műanyag volt többségben.

Az erdőjáró csapat a Hárs-hegyi kilátónál fejezte be a nyárváró kirándulásnak is beillő erdőtisztítási napot. A magasból elénk táruló budai tájban egészséges összhangban tűntek fel a lakóépületek és köröttük az üde zöldbe öltözött növényzet. Jó lenne közelről is ugyanezt a szép harmóniát látni az ember és környezete között. Ez a nap bizonyította, hogy ezért lehet és érdemes cselekedni.