Csend-labor színházi workshop

Szeminárium
Kezdete
2017.02.18. szombat 09:00
Helyszín
Kairosz Kultúrműhely, Székesfehérvár, Megyeház u. 22/A.
Részvételi díj
3000 Ft, diákoknak 2000 Ft.

Csend-labor színházi workshop

Az évezredes hagyományokon alapuló színjátszás nem csupán a résztvevők szórakoztatását szolgálja, hanem segíti a színész és a néző lelki és szellemi fejlődését is.

A workshop célja megismertetni a résztvevőket ezzel a művészeti örökséggel, amelyhez a modern színészképzés eszközeivel közelítünk, amelyek a hangsúlyt a résztvevők belső világának feltárására helyezik. A gondosan válogatott koncentrációs és improvizációs gyakorlatok során olyan eszközöket és módszereket próbálunk ki, amelyek megtalálhatóak az ókori görög vagy távol-keleti színjátszásban is, de a mai napig használatosak.
A részvétel azok számára is hasznos, akik nem színészi, hanem hétköznapi érdeklődéssel fordulnak a színművészet eredete, azaz önmagunk megismerése felé.

A fiktív alaknak trambulinnak kell lennie, eszköznek amelynek segítségével behatolunk a hétköznapi maszkunk mögött rejtező mélységbe, bejutunk személyiségünk intim szféráiba, hogy azokat „feláldozzuk”.” (Jerzy Grotowsky)

A foglalkozást vezeti: Barbély Gábor, színész
Időtartam: 9:00 - 13:00

A programra a korlátozott részvételi lehetőség miatt előzetes regisztrációt kérünk, 2017. február 17. 14.00 óráig az szfvar[kukac]ujakropolisz.hu címre.