Ár ellen – az emberért

  Előadás
  Kezdete
  2017.03.30. csütörtök 18:00
  Helyszín
  FILO-Pont Győr, Kálóczy tér 15.
  Részvételi díj
  A belépés díjtalan.

  Ár ellen – az emberért

  előadás és aktív beszélgetés, összefogást segítő gyakorlatok és jótékonysági akció

  „A változás kulcsa az ember. Az az ember, aki gépiesség és birkaszellem helyett harmonikus, élettel teli rendezettséget teremt önmagában és maga körül is. Az, aki hisz az emberiséget emelő tudomány, művészet és együttélési formák létrejöttének vagy újrafelfedezésének lehetőségében és tesz is értük. Az, aki bízik magában, és ha kell, egyedül is nekivág az útnak, ám éppen ezért hamarosan társakra talál. Olyan útkeresőkre, akiket hasonlóan lelkesít a bölcsességszerető, hősies szellemi kaland: az ár elleni evezés.”

  A jobb világot a jobbá válni tudó emberek teremthetik meg, e nemes vállalkozáshoz ad elméleti és gyakorlati támpontokat 3 blokkból álló programunk:

  1. Aktív beszélgetés a „bárkacsiszolás” művészetéről 

  „Az a különbség egy vízen lebegő fatörzs és az ugyanabból az anyagból készült bárka között, hogy az utóbbinak vannak evezői és ár ellen is haladhat.” (N. Sri Ram)

  • Mitől függ a sorsunk: a körülményektől vagy a szabad akaratunktól?
  • Az ember, mint a változás kulcsa: a psziché és az elme irányítása, az intuíció ébresztése
  • A szellemi önmegvalósítás hét útja
  • Juss közelebb a teljességhez önmagadban és kapcsolódj másokhoz!

  2. Játék komolyan, avagy együttműködés az önzés ellen
  Hogyan győz az együttműködés a versengés felett? Az este folyamán néhány interaktív játékon keresztül tapasztalhatjuk meg, hogy hogyan sokszorozódik meg az energia a közös célért tett egyéni és közös lépéseinkkel. 
  A játékon túl egy-két konkrét embermentési gyakorlatot is elsajátíthatsz, hogy a megszerzett tapasztalatokból kiindulva átéld a tudás és a jó szándék összekapcsolódásából születő eredményességet és a hasznosság érzését. 

  3. Játékvarrás egy mosolyérttextilfigura-varrás jótékony célra
  Programunkon a Győr-Moson-Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ rászoruló kisgyermekei számára varrunk vidám, színes állatfigurákat. A textiljátékok a kicsik gyermeknapi ajándékcsomagjába kerülnek majd. Az Új Akropolisz Filozófiai Iskola önkéntesei szeretettel várnak minden csatlakozni vágyót életkortól, kézügyességtől függetlenül. Minden eszközt, alapanyagot adunk, de ha a kedvenc varrókészleteddel, ollóddal szeretsz dolgozni, hozd magaddal nyugodtan.