Aquincumról mesélnek a rómaiak

Tanulmányi kirándulás
Kezdete
2017.05.28. vasárnap 10:00
Vége
2017.05.28. vasárnap 14:00
Helyszín
Aquincum
Részvételi díj
500 Ft/fő + az Aquincumi Múzeum belépőjegy ára. Pedagógusoknak pedagógusnap alkalmából díjtalan.

Aquincumról mesélnek a rómaiak

Történelmi séta Óbudán
Amikor végigmegyünk a Lajos utcán, és a Flórián tér felé baktatunk, vagy száguldunk a buszon, autón, itt-ott ókori maradványok kövei suhannak el a szemünk előtt. Magányosan vagy csoportosan állnak, és a rohanásban némaságba burkolóznak. Pedig volna mit mesélniük… Egy kellemes sétával újra a római úton járhatunk, kellően békésen ahhoz, hogy szóra bírjuk őket.

• Az Árpád-hídi felüljáró alatt megismerkedhetünk a rómaiak pazar fürdőkultúrájával.
• A Bécsi út mellett megtudhatjuk, kik és hogyan küzdöttek az amfiteátrumban.
• A Római strand mellett, az Aquincumi Múzeum területén pedig a mindennapi élet emlékein túl az istenekkel és a túlvilággal való kapcsolatukról is képet nyerhetünk.
• A műszaki érdeklődésűek sem jönnek hiába, hiszen a fűtés, a vízvezetékek, az utak építése nem szokványos technikai hozzáértést igényelt.

Járjuk be a római Óbudát szakértő vezető (történész) társaságában, kukkantsunk be a látszat mögé, hogy néhány órára átéljük mindazt, ami igazán naggyá tette a római civilizációt.

Találkozó: a Nagyszombat utcai amfiteátrumnál (buszmegálló)
 
Az érdeklődőket kérjük, hogy a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezzék részvételi szándékukat. A csoportlétszám legfeljebb 30 fő, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk.

A sétát vezeti: Rusznák György
Tervezett befejezés: 14.00