Aquincumról mesélnek a rómaiak

  Tanulmányi kirándulás
  Kezdete
  2017.05.28. vasárnap 10:00
  Vége
  2017.05.28. vasárnap 14:00
  Helyszín
  Aquincum
  Részvételi díj
  500 Ft/fő + az Aquincumi Múzeum belépőjegy ára. Pedagógusoknak pedagógusnap alkalmából díjtalan.

  Aquincumról mesélnek a rómaiak

  Történelmi séta Óbudán
  Amikor végigmegyünk a Lajos utcán, és a Flórián tér felé baktatunk, vagy száguldunk a buszon, autón, itt-ott ókori maradványok kövei suhannak el a szemünk előtt. Magányosan vagy csoportosan állnak, és a rohanásban némaságba burkolóznak. Pedig volna mit mesélniük… Egy kellemes sétával újra a római úton járhatunk, kellően békésen ahhoz, hogy szóra bírjuk őket.

  • Az Árpád-hídi felüljáró alatt megismerkedhetünk a rómaiak pazar fürdőkultúrájával.
  • A Bécsi út mellett megtudhatjuk, kik és hogyan küzdöttek az amfiteátrumban.
  • A Római strand mellett, az Aquincumi Múzeum területén pedig a mindennapi élet emlékein túl az istenekkel és a túlvilággal való kapcsolatukról is képet nyerhetünk.
  • A műszaki érdeklődésűek sem jönnek hiába, hiszen a fűtés, a vízvezetékek, az utak építése nem szokványos technikai hozzáértést igényelt.

  Járjuk be a római Óbudát szakértő vezető (történész) társaságában, kukkantsunk be a látszat mögé, hogy néhány órára átéljük mindazt, ami igazán naggyá tette a római civilizációt.

  Találkozó: a Nagyszombat utcai amfiteátrumnál (buszmegálló)
   
  Az érdeklődőket kérjük, hogy a regisztracio[kukac]ujakropolisz.hu e-mail címen jelezzék részvételi szándékukat. A csoportlétszám legfeljebb 30 fő, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk.

  A sétát vezeti: Rusznák György
  Tervezett befejezés: 14.00